Subota , 25.6.2022. | 04:14

Pretraživanje

Kultura

Objavljeno: 10.1.2022. u 7:11
Prikaza: 250

'Nitko nije očekivao da se nakon obraćenja ..

LS Županija : 'Nitko nije očekivao da se nakon obraćenja ..

ALAN HRŽICA U MORU MILOSRĐA 'Nitko nije očekivao da se nakon obraćenja vratim glazbi'


Gost sinoćnje emisije 'More milosrđa' na Laudato TV-u bio je Alan Hržica. Poznati glazbenik i voditelj molitvene zajednice Srce Isusovo govorio je o svom obraćenju, putu prema sceni suvremene duhovne glazbe i ulozi u obitelji.

Istaknuo je kako je za stvaranje dobre duhovne pjesme potrebna ljubav prema onome što radiš, ali i ljubav prema Bogu, a glazba je njegov alat za navještanje.

- Nitko nije planirao da ću se nakon obraćenja vratiti pjevanju. Unatoč pozivima, nisam se javljao producentima koji su željeli moj angažman, a onda me gospodin Slavko Nedić nagovorio da snimim pjesmu 'Cijeno neprocijeniva'. Nakon toga nešto se okrenulo i došao sam u svoju prirodnu poziciju da glazbom naviještam Krista –rekao je u emisiji.


Naglasio je kako bi bilo jednako dobro kada bi radio i drugu vrstu glazbe, a ne samo duhovnu, jer nije nužno da čovjek koji se obratio ili je u vjeri svira i pjeva samo duhovne skladbe.

- Ja sam na to pozvan, a sam duhovnik mi je rekao: ''Alane pjevaj i jedno i drugo''. Da sam nastavio pjevati lijepe pjesme o ljubavi između muškarca i žene to bi isto bilo genijalno. Također, dobro je da neki naši ambasadori u svjetovnoj glazbi, mogu donijeti tu profinjenu i pravu ljubav između muškarca i žene
– rekao je glazbenik

 

Nakon obraćenja Hržica je radio osam godina u telekomunikacijskoj tvrtki tijekom čega se u njemu događala duhovna glazba, a istovremeno je od nečega trebao živjeti.

- Ispunilo se neko vrijeme i odlučio sam dati otkaz i posvetiti se isključivo glazbi. Zvao sam blagajnika Zajednice i pitao ako se prijavim na minimalac koliko dugo to može izdržati, a on je odgovorio tri mjeseca. Do tada sam u tvrtki imao službeni auto, mobitel, dobru plaću. Ipak, odlučio sam se na izazov i počeo sam raditi ''full-time'' za Krista– iskreno se prisjeća.

 

Hržica je govorio o nastanku i djelovanju zajednice Srce Isusovo, jedne od najvećih molitvenih zajednica u Hrvatskoj, kojoj je voditelj. Objasnio je kako su oduvijek imali povjerenje i utočište kod pripadnika isusovačkog reda Katoličke crkve, a iako poštuju hijerarhiju, molitvena zajednica je autonomna.

- Naš dugogodišnji duhovnik je bio p. Ike Mandurić, sada je p. Petar Nodilo. Kao zajednica naravno da nailazimo i na otpore i kritike , ali kroz to smo rasli i napredovali. Svima u zajednici je zajedničko to što nas privlači Krist i što se okupljamo oko njega. Imamo različite talente i sposobnosti i upravo tako donosimo Krista tamo gdje živimo, radimo i gdje se krećemo
– kazao je.

U emisiji je bilo riječi i o krizi muževnosti te o ulozi oca u obitelji, a Hržica u molitvenoj zajednici posvećuje dosta vremena u radu s muškim grupama.

- Svaki muškarac ima odgovornosti koje su mu dane. Ako govorimo o obitelji, onda mora gorjeti za obitelj. Ja, osim za ženu i moja dva sina gorim za neke stvari, u društvu koje prepoznajem kao važne vrijednosti. Mora se vidjeti moj doprinos društvu, da se ljudi mogu osloniti na mene, da moja riječ
nešto znači. Moje vrijeme mora biti utrošeno u prave stvar. Ne dangubiti, biti primjer. Kada otac kleči pred križem, te slike ostanu duboko utisnute djeci u memoriji
– naglasio je između ostalog Alan Hržica kojemu je nedavno izišao novi album 'Pod Tvojim Pogledom', četiri godine nakon proslavljenog albuma 'Nova stvorenja'.

 

Cijeli razgovor u emisiji 'More milosrđa' možete pogledatiovdje.

 

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Tko će odgovarati za smrt mladića?

Smrt uslijed cijepljenja

Tko će odgovarati za smrt mladića?

8.12.2021. | 22:20
Likaplus.hr : "Lijepo mi je s tobom,znaš"

"Lijepo mi je s tobom,znaš"

9.3.2021. | 11:03
Pridružite se online projekciji filma "Lijepo mi je s tobom, znaš” i sudjelujte u raspravi o filmu u nedjelju navečer te tako zajedno s nama obilježite Svjetski dan osoba s Downovim sindromom.
Pridružite se online projekciji filma "Lijepo mi je s tobom, znaš” i sudjelujte
Likaplus.hr : Jedne kišne večeri 1915....

Jedne kišne večeri 1915....

4.6.2020. | 21:18
Jedne tmurne, kišne večeri, u travnju 1915. godine, Hans Leip, gardijski pješak i hamburški pjesnik čuvao je stražu ispred berlinske vojarne. Prvi svjetski rat bijesnio je Europom, a Leip je sljedećeg jutra trebao biti prebačen na front u Karpate. Prije odlaska želio je još sam
Likaplus.hr : Glazba i svakodnevni život

Glazba i svakodnevni život

12.5.2020. | 8:58
Glazba je sastavni dio čovjekovog svakodnevnog života i kulture od prvih civilizacija do danas. Za Schopenhauera je lijepa glazba "kupelj duha".
Likaplus.hr : Otkud naziv "žuti tisak"?

Otkud naziv "žuti tisak"?

15.4.2020. | 19:08
Likaplus.hr : Monografija o Matošu

Monografija o Matošu

5.11.2019. | 19:24
Likaplus.hr : Laik, a tako s ljubavlju piše o Euharistiji

Laik, a tako s ljubavlju piše o Euharistiji

22.9.2019. | 9:25
Uskoro u nakladi Figulus-Medije iz tiska izlazi drugo izdanje knjige o Svetoj Misi autora Josipa Lončara, glavnog urednika časopisa „Book“, koji možete kupiti na svim kioscima. Za ovo izdanje predgovor je napisao kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, koji je uj
Likaplus.hr : Počinje prijava na Darfest

Festival zabavne glazbe

Počinje prijava na Darfest

13.9.2019. | 21:21
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike s područja općine Brinje da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja Žuta Lokva i Blažani.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

23.06.2022.

08:00 do 17:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Krbavica.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

24.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

27.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

28.06.2022.

09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :