Nakon što je Plenković Domovinski pokret nazvao strankom koja pretendira biti "blijeda kopija HDZ-a”, tu je izjavu prokomentirao čelnik DP-a Miroslav Škoro.


"Odgovorna osoba koja je vrlo skupo plaćena da se bavi poslom predsjednika Vlade, nazvala je bljedunjavom strankom Domovinski pokret. Nevjerojatno da to dolazi od osobe koja ima papire da je bljedunjav”, poručio je Škoro na Facebooku.

Premijer Plenković je, naime, danas uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a govorio o Škorinim kritikama dužnosnika na hrvatskoj političkoj sceni u proteklih trideset godina za koje je rekao kako se "da imaju imalo obraza, više ne bi kandidirali ni za jednu funkciju, pa čak ni za predsjednika kućnog savjeta”.


Tako je Plenković za Domovinski pokret rekao da je riječ o stranci koja "pretendira biti blijeda kopija HDZ-a” te da su lani na "ucjenjivački način” krenuli u parlamentarne izbore i završili u opoziciji.

– Neka tamo stoje. To valjda za sebe misli da se ne bi trebao kandidirati, poručio je Plenković.

Za Škorine riječi da je Plenković bljedunjav, rekao je da su primitivne.

– Riječ je o primitivizmu općenito iz tog kuta. Ima puno primitivizma koji dolazi i koji zapljuskuje hrvatsku političku scenu, snižava kulturu političke debate i razinu komunikacije. To je upravo ogledalo njega samoga, rekao je Plenković.

Na upit o mogućoj koaliciji s Domovinskim pokretom, bilo u Zagrebu ili Vukovaru, rekao je da je HDZ pozicioniran na desnom centru s liberalnim blokom i manjinama, a ne na krajnjem političkom spektru.

– Kada krenu izbori, tada je fer da se svi bore za sebe u prvom krugu i da pokušaju pridobiti što veću potporu birača. To radi HDZ, vjerujem da će to činiti i drugi pa nema potrebe da u ovom trenutku spekuliramo o bilo kakvim postizbornim situacijama, naročito ne od ljudi koji su prošle parlamentarne izbore išli s velikom tezom HDZ može, Plenković ne. Nije se ništa promijenilo, rekao je.