Ponedjeljak , 27.9.2021. | 03:09

Pretraživanje

Iz medija

Objavljeno: 10.6.2021. u 8:27
Prikaza: 317

Osuda Mladića, kako bi prošao u Hrvatskoj?

LS Županija : Osuda Mladića, kako bi prošao u Hrvatskoj?
VIDEO! PROF. DR. JOSIP JURČEVIĆ U BUJICI: "Da je Mladiću suđeno u Hrvatskoj, veleizdajnici bi ga najvjerojatnije oslobodili!"
Ratko Mladić nije procesurian za ratne zločine u Škabrnji, Kninu i drugim hrvatskim mjestima zbog neodgovornih i izdajničkih vlasti u Hrvatskoj – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, profesor suvremene povijesti Josip Jurčević i složio se s izjavom ratnog zapovjednika obrane Škabrnje, Marka Miljanića:
 - Da je Mladiću suđeno u Hrvatskoj, najvjerojatnije bi bio oslobođen "zbog nedostatka dokaza"! Već smo se toga nagledali, posebno kada su u pitanju velikosrpski ratni zločinci i tzv. hrvatsko pravosuđe…

Presuda Ratku Mladiću je ujedno i presuda tzv. Republici Srpskoj, koja je stvorena na genocidu, etničkom čišćenju i strašnim zločinima, što je samo jedan od razloga za reviziju Daytona – smatra Jurčević, koji je u emisiji posebno kritičan bio prema hrvatskim vlastima i diplomaciji, pa je žestoko prozvao Ivana Šimonovića zbog ukidanja vladinog Savjeta za pripremu prijatelja Haaškoga suda, ali i Ivu Josipovića koji je, kako tvrdi, povjerljive dokumente dostavljao srbijanskom veleposlaniku u Zagrebu: - Iz naše tužbe za genocid, isključili su odgovornost Srbije i omogućili im da krenu s kontra tezama…

Profesor Jurčević je u Haagu bio ekspertni svjedok, pa je u Bujici podsjetio i na neslavnu ulogu bivšeg predsjednik Stipe Mesića, nazvavši ga "krivokletnikom", no, nije propustio kritički progovoriti niti o aktualnoj vlasti, koja je zbog probriselske politike popustiljivosti prema Beogradu, prešutjela napade Aleksandra Vučića i Milorada Dodika na generale Antu Gotovinu, Mirka Norca i Rahima Ademiju, kao i pokušaj kompromitacije operacija Oluja i Medački džep pred Vijećem sigurnosti UN-a.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Penava o pristupanju Domovinskom pokretu

Gradonačelnik Vukovara

Penava o pristupanju Domovinskom pokretu

19.9.2021. | 8:09
Likaplus.hr : Srbi -hrvatski ratnici za slobodu

Srbi -hrvatski ratnici za slobodu

30.8.2021. | 7:38
HEROJ DOMOVINSKOG RATA MILORAD DRAČA Srbin koji je nakon Oluje izgubio nogu: 'Čiji ja to vojnik mogu biti nego hrvatski?'
Likaplus.hr : Ovo nije Srbija

Crnogorci odlučni

Ovo nije Srbija

23.8.2021. | 6:23
Likaplus.hr : Pupovcu je glavni grad Beograd.meni Zagreb

Pravoslavni branitelj

Pupovcu je glavni grad Beograd.meni Zagreb

1.7.2021. | 7:27
Likaplus.hr : Mišetić:Prihvaća li Pupovac presudu suda?

Genocid u Srebrenici

Mišetić:Prihvaća li Pupovac presudu suda?

9.6.2021. | 18:08
Likaplus.hr : Penava : Pupovac  je "politički piroman"

Penava : Pupovac je "politički piroman"

8.6.2021. | 12:48
"Plenkoviću, vidiš li sada gdje je to gnijezdo, koje si spominjao?! To je SDSS!" Pupovac je neprijatelj Hrvatske države – jasno i glasno je u Bujic
"Plenkoviću, vidiš li sada gdje je to gnijezdo, koje si spominjao?! To je SDSS!"
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :