Petak , 3.12.2021. | 14:13

Iz medija

Objavljeno: 15.11.2021. u 6:03
Prikaza: 156

Covid potvrde

Novinar VL-a: Potvrde su dozvole za ubijanje?

LS Županija : Novinar VL-a: Potvrde su dozvole za ubijanje?

Ristić: Ne predstavljaju li COVID potvrde dozvolu za slobodno širenje virusa i – dozvolu za ubijanje?Više od same korone mutirala je samo obmana oko cjepiva

Navršilo se godinu dana otkako je proizvedeno cjepivo protiv korone, a kao da nikome nije do sumiranja rezultata. To i ne čudi jer izgleda da je nešto što nam je najavljivano kao "čudo medicinske znanosti” potpuno podbacilo. Ostali smo siromašniji za jednu nadu, ispostavilo se lažnu, i nalazimo se na vrhuncu "četvrtog vala”, sa svakodnevnim novim "crnim rekordima” i zdravstvenom situacijom gorom od one dok nije bilo cjepiva, piše Borislav Ristić u kolumni zaVečernji list., koju djelomice prenosimo

Ali zato, umjesto da slavimo pobjedu znanosti nad bolešću i smrti, zaigrali smo staru igru optuživanja i traženja krivca. Tako smo se kao društvo podijelili na dvije medicinske klase, na klasu cijepljenih i klasu necijepljenih. Pritom su cijepljeni oni koji imaju privilegirani pristup našem "novom normalnom”, dok su necijepljeni označeni kao krivci za podbacivanje efikasnosti cjepiva i osuđeni na ulogu društvenih parija.

To je pouzdan znak da smo iskoračili izvan svijeta činjenica i razuma i zakoračili u svijet isključivosti i fanatizma. To je logika koja kaže kako cjepivo ne može djelovati dok se i zadnji grešnik ne pokaje i ne cijepi. Ironično, pritom kao pokriće služi pozivanje na znanost. Znate, to je ono čudo od znanosti koje djeluje samo kad svi vjeruju u njega. Ako svi ne prime sakrament cjepiva, čudo neće djelovati i svijet će nestati u potopu.

Epidemija cijepljenih

Oko cjepiva je stvoren pravi kult, koji ne dozvoljava da se o njegovim učincima sudi racionalno, već s obožavanjem. Zato sada, kada imamo "epidemiju cijepljenih”, umjesto preispitivanja cjepiva, i imamo traženje "žrtvenog janjeta”. A nitko ne pita kako to netko tko nije cijepljen može biti odgovoran za širenje zaraze među cijepljenima? Kako je kriv netko drugi ako je smisao cjepiva da nas štiti od virusa?

Uvijek je oportunije ići linijom manjeg otpora i pronalaziti izgovore, nego ići težim putem u traganju za odgovorima. Zato, kada se postavlja pitanje odgovornosti za jačinu ovog vala i porast broja hospitalizacija i smrti, možda prvo treba preispitati odgovornost onih koji su dogmatski tvrdili da je cjepivo jedina sigurna zaštita, čime su ljudima dali lažnu sigurnost, pa su se ovi nakon cijepljenja opustili i nisu se pridržavali mjera?

I gdje, onda, treba tražiti odgovornost kada su se na kraju zarazili, završili na respiratoru ili umrli? Među necijepljenima? Još gore je to što i nakon svih tih spoznaja ista dogmatika ostaje na snazi pa sada imamo ovaj apsurd s COVID potvrdama, za koje se sa sigurnošću tvrdi kako će spriječiti sljedeće valove zaraze. No, nitko nam ne nudi odgovor kako, ako je trajnost cjepiva 3-6 mjeseci i ako i cijepljeni šire zarazu?

Više od same korone mutirala je samo obmana oko cjepiva

Ispada kako covid potvrde ne štite nikoga, već samo potiču neodgovorno ponašanje i nekontrolirano širenje virusa. Zbog iste dogmatike imamo apsurd da cijepljene osobe sada ne moraju ni u izolaciju, nego mogu slobodno nastaviti sa širenjem virusa i zaraziti i cijepljene i necijepljene.

To vidimo na primjeru država koje imaju gotovo apsolutnu procijepljenost i eksploziju epidemije. Zato se sada mnogi s pravom pitaju ne predstavljaju li COVID potvrde dozvolu za slobodno širenje virusa i – dozvolu za ubijanje? A sve zato da bi se spasio privid? U ovih godinu dana od lansiranja cjepiva protiv korone više od same korone mutirala je samo obmana oko cjepiva. Zato sada i imamo situaciju da se korona i cjepivo ne potiru, već zajedno pridonose crnom epidemiološkom zbiru, zaključuje Borislav Ristić u kolumni zaVečernji list.

Kolumnu u cijelosti pročitajte uVečernjem listu.
Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Dolaze na operacije u Gospić

dr Milinović

Dolaze na operacije u Gospić

1.12.2021. | 19:18
Likaplus.hr : Laudato TV:PANDEMIJA POD POVEĆALOM

Dobra emisija

Laudato TV:PANDEMIJA POD POVEĆALOM

25.11.2021. | 7:22
Likaplus.hr : Plenković se bojao 91. braniti Hrvatsku!

Klarić:Plenković vrijeđa

Plenković se bojao 91. braniti Hrvatsku!

23.11.2021. | 8:41
Likaplus.hr : TREBA SVE TESTIRATI

VARAŽDINSKA BOLNICA

TREBA SVE TESTIRATI

20.11.2021. | 9:47
Likaplus.hr : Spomenik ubijenoj trudnici u Vukovaru

Ružica Markobašić

Spomenik ubijenoj trudnici u Vukovaru

17.11.2021. | 12:23
Vukovar: Ružica Markobašić, trudnica ubijena na Ovčari, i njezin nerođeni sin dobili su kip
Vukovar: Ružica Markobašić, trudnica ubijena na Ovčari, i njezin nerođeni sin do
Likaplus.hr : Prosvjednici: Plenkoviću, odlazi!

Prosvjed

Prosvjednici: Plenkoviću, odlazi!

17.11.2021. | 8:09
Likaplus.hr : Kome treba covid diktatura?

Sramna uloga velikih medija

Kome treba covid diktatura?

17.11.2021. | 7:03
Likaplus.hr : Liječnik uvjetovao  terapiju: "cijepite se"

Ratni heroj umro

Liječnik uvjetovao terapiju: "cijepite se"

11.11.2021. | 8:11
Likaplus.hr : Covid potvrde nemaju smisla

Njemački virolozi

Covid potvrde nemaju smisla

9.11.2021. | 8:50
Likaplus.hr : Brojači lajkova upravljaju političarima

Zlatko Hasanbegović

Brojači lajkova upravljaju političarima

27.10.2021. | 7:52
Likaplus.hr :  Vukovar je hrvatski Alamo

Vukovar je hrvatski Alamo

24.10.2021. | 21:59
Likaplus.hr : Penava želi okupiti one koji žele pomoći

Za Hrvatsku

Penava želi okupiti one koji žele pomoći

13.10.2021. | 7:53
Likaplus.hr : PRKAČIN NAJAVIO UJEDINJENJE SVIH HOSOVACA

PRKAČIN NAJAVIO UJEDINJENJE SVIH HOSOVACA

6.10.2021. | 23:40
PRKAČIN NAJAVIO UJEDINJENJE SVIH HOSOVACA
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :