Četvrtak , 17.1.2019. | 14:34

Gospic

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1015.2 hPa

Vlažnost

70 %

Senj

potpuno oblačnopotpuno oblačno

Temperatura

12°

Tlak zraka

1015.3 hPa

Vlažnost

72 %

Gospic

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1015.2 hPa

Vlažnost

70 %

Senj

potpuno oblačnopotpuno oblačno

Temperatura

12°

Tlak zraka

1015.3 hPa

Vlažnost

72 %

Pretraživanje

Iz medija

Objavljeno: 18.1.2018. u 21:34
Prikaza: 578
Autor: Likaplus/narod

Nekim medijima jako smeta Markić? Zašto?

LS Županija : Nekim medijima jako smeta Markić? Zašto?Markić smeta Pupovcu, lijevim medijima...Zašto?

"Napade izdržavam dan po dan, korak po korak.Napadaju me mediji čijim sponzorima – stranim trgovačkim lancima – smeta to što se zalažem za zabranu rada nedjeljom i očuvanje obiteljskih vrijednosti,”izjavila je dr. Markići dodala: "Smetam i dvjema najvećim strankama HDZ-u i SDP-u jer pripremamo referendum o izmjenama izbornog sustava nakon kojeg će narod biti poštenije zastupljen u Hrvatskom saboru!”

> Miletić: Zašto su mediji pokrenuli novu hajku na Željku Markić, iako nije izrekla niti riječ o – psima?

Zadnja takva kampanja je bila da sam 'neprijateljima' proglasila ljude koji imaju kućne ljubimce i sada bih valjda trebala objavljivati svoje fotografije sa psima na društvenim mrežama da dokažem da nije tako – rekla je dr. Željka Markić, a voditelj se nadovezao da i on ima kućnog ljubimca, njemačku ovčaricu koju voli, ali ona uživa u dvorištu, a ne u krevetu! I Željka Markić je otkrila da je odrasla uz njemačku ovčaricu, ali da se nema potrebe onima koji je lažno i zlonamjerno napadaju opravdavati.

> Budimir: Dokazan sukob interesa bivšeg SDP-ovog ministra, ali nema sankcija, što to govori o Povjerenstvu?

Predsjednica Udruge 'U ime obitelji' odgovorila je u Bujici i kontroverznoj Mimi Simić, a Davora Bernardića je upitala: "Di su pare od kriminala SDP-ovog ministra poljoprivrede Jakovine?!”

Hasanbegović: Cilj je političku elitu zaštiti od opravdane politike!

Za Bujicu su govor mržnje lijevo-jugoslavenskih ekstremista komentirali dr. Zlatko Hasanbegović, dr. Hrvoje Tomasović i hrvatska glazbena diva Meri Cetinić. Postavlja se pitanje znači li najavljen zakon o sprječavanju 'govora mržnje' u medijima i na društvenim medijima zapravo novi verbalni delikt?

Dr. Hasanbegović: "Poznavajući mentalitet Vlade gospodina Plenkovića, možemo sa sigurnošću reći da puštanje probnih balona o tom zakonu isključivo za cilj ima zaštitu političke elite od opravdane kritike!”

Dr. Tomasović: "To me podsjeća na zakon o verbalnom deliktu iz bivše države! Možda ministrica ima kakvog djeda partizana?!”

Tomasoviću je po treći puta u kratkom vremenu blokirana Facebook stranica – na 15 dana – i to zbog kritičkog osvrta na sprovod Predraga Lucića u Splitu. Dr. Tomasović je, između ostaloga, napisao da bi "Split imao i veći sprovod da je kojim slučajem u njemu pokopan Aleksandar Karadžordžević!” U najmanju ruku čudnim – nazavan je potez premijera Plenkovića koji je uputio brzojav sućuti obitelji Predraga Lucića, poznatog po neviđenim uvredama na račun teško bolesnog predsjednika Tuđmana, dok na sprovod devet puta odlikovanog hrvatskog heroja Marijana Bišćana, zadnjeg teško ranjenog bojovnika u Domovinskom ratu, nije poslao niti izaslanika, a obitelj nije dobila brzojav sućuti… Iza "nove politike”, rečeno je u Bujici, najvjerojatnije stoji premijerov PR savjetnik Krešimir Macan koji je savjetovao Ivu Josipovića kada je izgubio izbore od Kolinde Grabar – Kitarović.

Markić: Togonal mi je nakon "Otvorenog” rekao da je Obuljen trebala sjediti uz Ostojića

Dr. Željka Markić je u utorak navečer gostovala u HTV-ovoj emisiji 'Otvoreno', gdje se sukobila s ministricom kulture Ninom Obuljen – Koržinek i Rankom Ostojićem koji druge proziva za govor mržnje, iako se u njegovoj biografiji lako može pronaći podosta primjera za isto. U Bujici je naveden primjer uvreda po vjerskoj osnovi na račun bivšeg ministra kulture dr. Zlatka Hasanbegovića, kojemu je Ostojić preko Facebooka čak i prijetio… Dr. Hasanbegović je to za Bujicu prokometirao riječima: "Prije svega to je primitivizam, a gospodin Ostojić poznat je po poslijeponoćnim egzibicijama na društvenim mrežama koje daje u jednom specifičnom stanju!”

> Dr. Željka Markić u Otvorenom: Velik dio medija u Hrvatskoj iznosi govor mržnje i huška protiv određenih ljudi

"Nakon emisije gospodin Togonal rekao je da bi bilo bolje da je gospođa ministrica sjedila uz gospodina Ostojića! Bilo je jasno da njih dvoje uz Damira Markovinu, zastupaju iste teze. Mi smo kao udruga od premijera i Vlade tražili da Hrvate u Hrvatskoj i BiH zaštite od cenzure na Facebooku. Nad time su se neki zgražali, premda je primjerice, Njemačka uvela velike kazne društvenim mrežama za nepoštivanje njemačkih zakona. I sada ti iste govore da se treba uvesti zakon kojim će se kažnjavati govor mržnje na društvenim mrežama! To se treba regulirati, u posljednje četiri godine sustavno sam izložena govoru mržnje i uvredama, iako nikada nikome nisam napisala neku uvredu, no mediji su ti koji huškaju i daju dozvole te potiču da se vrijeđa ljude, ali nisu krivi samo mediji,” rekla je dr. Markić.

> Udruga U ime obitelji prijavila ministra Ostojića zbog diskriminacije žena

Bujanec je kao primjere govora mržnje kod političara, uz notornog Ranka Ostojića kojeg naziva Ostojom Rankovićem, naveo i SDP-ovca Sinišu Hajdaša – Dončića koji je također na vjerskoj osnovi vrijeđao dr. Zlatka Hasanbegovića, a novinarka Zrinka Vrabec-Mojzeš išla je toliko daleko da je u 'Nacionalu' vrijeđala čak i njegovu djecu!

> (VIDEO) Sjećate li se izjava Dragana Markovine? – 'Dalmatinci su maliciozno podli ljudi, a u Splitu živi hercegovački šljam'

"Postoji opravdana zabrinutost ovom idejom. Temu je otvorio Aleksandar Stanković, a već je u ponedjeljak Vlada izašla s tim prijedlogom,” rekla je Markić.

Izrazila je čuđenje kako Vlada i dalje financira Pupovčeve 'Novosti', a oni pišu da bi trebali završiti u jamama oko Zagreba!

"Ono što se pokazalo kada je Soros prestao financirati 'Feral Tribune' – oni nisu mogli novcem svojih čitatelja funkcionirati! To je bila politički posložena ekipa,” podsjetila je dr. Markić.

Bujica objavila sramotne naslovnice: "Feral Tribune” i Predrag Lucić rugali su se teško bolesnom predsjedniku Tuđmanu!

U emisiji je objavljeno desetak naslovnica 'Ferala' kojima su se Lucić, Dežulović i ekipa na sramotan i besprizoran način izrugivali sa zdravljem teško bolesnog predsjednika Tuđmana…

"Izrugivanje bolesnom čovjeku nije nikakva satira, a oni su se rugali njegovom umiranju i njegovoj bolesti! Predsjednik Tuđman bolovao je na sličan način na koji je bolovao i gospodin Lucić i nikome ne pada na pamet da se ruga Dežuloviću ili bilo kojem drugom čovjeku. Svi smo na to osjetljivi, osobno mi se ne sviđa kada netko ružno govori o bolesti gospodina Lucića. No, čak su i komemoraciju pokojnom prijatelju iskoristili kako bi se na kraju narugali dr. Hasanbegoviću, dakle za obračun s neistomišljenicima,” objasnila je dr. Markić.

> (VIDEO) Dernek na komemoraciji: Jadan čovjek čiji "prijatelji” i njegovu smrt koriste za političke obračune

Za Plenkovićevu Vladu rekla je da "funkcionira pod pritiscima” i optužila ju je da uopće nema svoju poziciju i viziju Hrvatske. "Slažem se da je to povezano s gospodinom Macanom koji je radio za Josipovića, upravljao lijevo-liberalnim medijima i logično je da i dalje ima utjecaj nad njima,” rekla je Željka Markić, a Bujica je objavila i objave Krešimira Macana koji se na društvenim mrežama malograđanski pohvalio pločicom sa svojim imenom u Vladi i pogledom s prozora u Banskim dvorima…

Obuljen po vlastitoj logici provodi cenzuru!

Dr. Željka Markić rekla je da se "cenzurom može smatrati i kada ministrica kulture Nina Obuljen odbije financirati Sedlarov film o samoubojstvima hrvatskih branitelja, a više od 800.000 eura našeg novca dodijeli filmu 'Ministarstvo ljubavi' u kojem se vrijeđaju ratne udovice”. Ponašanje ministrice kulture nazvala je "sramotnim”: – Kako bi reagirala hrvatska javnost kada bi Srbi snimili slični film o ratnim udovicama hrvatskih branitelja?! Naši prigovori nisu pokušaj cenzure, pitala sam je odobrava li svaki projekt koji joj dođe na stol? Odgovorila mi je negativno, što po njenoj logici znači da je zapravo to – cenzura!”

Gošća Bujice komentirala je prozivke SDP-ovog Bojana Glavaševića u Saboru ministru branitelja Tomi Medvedu, premda je i njegova majka ratna udovica… Voditelj je konstatirao da Glavaševiću izgleda ne smeta kada se pogrdno govori o njegovoj majci… "Ne znam za njega, ali razgovarala sam s udovicama hrvatskih branitelja. Njih to vrijeđa. Moj muž se na sreću vratio iz rata i mogu samo zamisliti kako je to kada ih hrvatskim novcem ismijava hrvatski film… Može ih biti sram! Od svih anomalija u hrvatskom društvu, od privatizacije, krađa, od SDP-ovih i HNS-ovih gluposti, oni se – hrabri, nađu izrugivati udovicama hrvatskih branitelja!”

Meri Cetinić: Beljak me imao namjeru baciti lavovima, samo zato sam se usprotivila uklanjanju spomen ploče HOS-ovcima!

U emisiju se s Korčule uživo javila hrvatska glazbena diva Meri Cetinić, koja je žestoko napadnuta jer je napisala da je skidanje HOS-ove ploče u Jasenovcu 'sramotan dan za Hrvatsku.' Zbog toga ju je izvrijeđao i šef HSS-a Krešo Beljak i nazvao je 'crvenom Meri'. Bujanec mu nije ostao dužan i dao mu je nadimak 'Krešo – Provala'…

> Meri Cetinić za Narod.hr progovorila o napadima koje je doživjela, Thompsonu, obitelji, karijeri…

"Nedavno sam i ja bila na udaru zbog svojih komentara na Facebooku. Gospođa Željka Markić bila je jedina osoba koja me je javno podržala, nitko od mojih kolega, nitko drugi… Beljakove riječi su mi bile smiješne, nisam se uvrijedila! Nikad nisam bila crvena, niti sam bila u Partiji ni propagirala nešto slično. Cijeli život posvetila sam glazbi, imala sam na stotine humanitarnih koncerata. Širila sam empatiju prema ljudima, mislim da sam činila dobro kako bi se ljudi dobro osjećali. Samo glazba i ništa drugo! To je bilo totalno zločesto i vjerojatno je imao namjeru baciti me lavovima. Iza toga je uslijedilo stotine ljudi koji su se iživljavali u komentarima. To što je Beljak rekao o meni je čista laž, javljali su se ljudi koji se dobro sjećaju tih vremena i napisali istinu. Godine 1981. imala sam koncert u Vinkovcima, dok sam pjevala,nešto se događalo u dvorani, menadžeri su me odveli s pozornice, koncert je prekinut, odveli su me u hotel. Ujutro sam saznala da se dogodilo ubojstvo! Okultni punker Satan Panonski – Ivica Čuljak iz Vinkovaca, na mom koncertu ubio je čovjeka nožem… To se sve dobro zna, a novinari su me navodno zbog tog nemilog događaja posprdno prozvali 'krvava Meri'. A Beljak je to preokrenuo u 'crvena'…”

> Beljak napao poznatu pjevačicu Meri Cetinić zbog njezinog facebook-statusa o premještanju spomen-ploče braniteljima

> Dr. Željka Markić podržala Meri Cetinić: Zvijezda Vašeg kalibra s lakoćom će izdržati jadna Beljakova blaćenja

> Čitatelji po brojnim portalima ismijali Beljakov napad na legendarnu Meri Cetinić…

Meri Cetinić samohrana je majka, a sudjelovala je i u 'Hodu za život'.

"Nije mi bilo lako, svjesna sam da ljudi o nama svakako pričaju… Život sam posvetila radu i najljepšim stvarima koje postoje. Imala sam potrebu komentirati skidanje ploče u Jasenovcu i dati potporu našim braniteljima. Ja sam samo pojedinac u ovoj lijepoj državi koju obožavam i navikla sam da ne ovisim o nikome. Osjećala sam u tom momentu da nešto trebam reći, strašno me pogodilo da se skida spomen-ploča nekome tko je poginuo za Lijepu našu!”

Dr. Markić je rekla kako je mehanizam medijskog zastrašivanja htio spriječiti neovisnu umjetnicu da izrazi svoje mišljenje: "Ona neće dobiti zaštitu kao neki pjevač ili pjevačica koji bi ismijavali branitelje.”

Bujanec pohvalio Plenkovića zbog odgovora Bernardiću na pitanje "Di su pare”

Voditelj Bujice je u emisiji i pohvalio premijera Andreja Plenkovića – i to zbog saborskog odgovora Davoru Bernardiću o Facebook stranici 'Di su pare' koja je ugašena. Plenković je predsjedniku SDP-a posprdno odgovorio da ne zna je li njegovo pitanje rezultat team buildinga ili važnih problema s kojima se hrvatsko društvo suočava! Bujanec je rekao da premijer očito daje bolje izjave kada je sam i kada u blizini nema Krešimira Macana, uz napomenu da neće valjda u Banske dvore donijeti stolni nogomet…

> Zašto Državno odvjetništvo još nije istražilo Vrdoljaka i Jakovinu?

> Jakovina napustio SDP – sjećate li se njegovih afera dok je bio ministar poljoprivrede?

Bernardića nije bilo u Saboru mjesec dana i sada je najvažnije pitanje šefa oporbe – 'Di su pare', rekao je uz posmjeh voditelj, a dr. Markić spremno nastavila:

"Trebao je on njemu odgovoriti 'di su pare' od poticaja od Europske komisije za koje više ne žele dati novac jer SDP-ov ministar Tihomir Jakovina novac nije davao poljoprivrednim domaćinstvima, već u tvrtke koje su osnovane kratko prije nego što su novac dobile…”

Markić: Odrasla sam uz njemačku ovčaricu, a spavanje sa psima prvi su problematizirali lijevi portali!

"Najnoviji povod za kampanju blaćenja i huškanja čitatelja na mene je kolumna Anele Todorić koja je iznijela svoj stav. Ja u njega neću ulaziti, to je stav u kojem se razilaze i ljudi koji žive s ljubimcima. To nema veze s time vole li ili ne vole životinje. Odrasla sam uz njemačku ovčaricu koja je spasila život mome djedu. Nije poanta u životinjama, nego u tome da se pokrenula medijska hajka na mene, a tekst se interpretirao kao napad na ljude koji puštaju pse u spavaću sobu,” pojasnila je dr. Markić najnoviji slučaj javnog linča koji je pokrenut protiv nje.

Zanimljivo je da su isti mediji koji su napali dr. Markić – Index, Telegram, N1 i 24 sata, davno prije davali savjete kako životinje ne bi trebale spavati u krevetima njihovih vlasnika, no hajka protiv autora tih tekstova nije provedena…

"U inbox sam dobila psovku i fotografiju psa. Gospođi sam napisala da ima lijepog psa, ali da ne razumijem uvredu. Na to mi je rekla da sam uvrijedila njenog ljubimca, a ja sam joj odgovorila da ne znam otkud joj to. Poslala mi je link jednog članka na portalu koji je nahuškao ljude protiv mene. Svi su mi se ispričali na kraju komunikacije! Klasična zloupotreba medija za organizirano napadanje na neke ljude. To je medijski govor mržnje.”

Dr. Markić odgovorila Mimi Simić!

Komentirala je i prvostupanjsku presudu kojom je optužena za klevetu u slučaju Mime Simić.

> Dr. Željka Markić: Žalit ćemo se na presudu – stojim iza prosudbe da je Mima Simić nevjerodostojna

"Sutkinja je donijela presudu za tužbu o intervjuu kojem sam dala Jutarnjem listu, u kojem sam zaključila da je njeno prosvjedovanje protiv dr. Hasanbegovića nevjerodostojno! Tri je godine zaredom bila birana u sedmeročlano Povjerenstvo za dodjelu sredstava neprofitnim medijima. Svake godine dodjeljivala je sredstva portalu Vox Feminae gdje je kao suradnica radila njena partnerica! Navela sam da je u te tri godine podijeljeno oko 1,2 milijuna eura na samo 12 posto portala. Na brojne dopise iz naše udruge nije podigla glas pa sam zaključila da nije vjerodostojna. Sutkinja je procijenila da je to kleveta! Žalit ćemo se na drugostupanjsku instancu, a ja kod svojih riječi ostajem u cijelosti!”

Bujanec dao packu Šprajcu: Ivanković nije nikakav "umjereni srpski političar”, on je osuđen zbog zločina nad albanskim civilima!

Velimir Bujanec emisiju je završio porukom Zoranu Šprajcu.

Samo ću skrenuti pozornost na propust kolegi Zoranu Šprajcu. Nakon što sam se čuo s prijateljima, novinarima na Kosovu imam potrebu reći da Oliver Ivanović nije bio nikakav 'umjereni sprski političar', kako ga je na RTL-u nazvao Šprajc. On je osuđen na devet godina zatvora zbog ratnog zločina nad nevinim albanskim civilima! Školovao se u JNA i bio je pripadnik okupatorskih srpskih snaga na Kosovu, dobio je devet godina zatvora za zločine! Kada nam već predbacujete za generala Praljka koji je za nas junak, nemojte onda nazivati osuđene srpske ratne zločince 'umjerenim srpskim političarima' – zaključio je Bujanec emisiju.

Cijelu emisiju pogledajte ovdje:

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 19.1.2018. | 11:37

1

Uvjeren sam da im ne smeta jer je zgodna. Ili jer ima tako osvježavajući pogled. Mislim da im više smeta jer oni njoj smetaju.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Plenković ne ruši župana koji tuče ženu, ali

Čudna Plenkovićeva logika

Plenković ne ruši župana koji tuče ženu, ali

4.1.2019. | 11:27
U ovoj priči zapravo je najzanimljivija činjenica da je HDZ bez ikakvih problema, još početkom prosinca, podržao proračun što ga je predložio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. A njega su također isključili iz HDZ-a i to zbog zlostavljanja vlastite supruge.
Likaplus.hr : Optužbe na račun bivšeg ministra MUP-a

Molnarovo (samo)ubojstvo?

Optužbe na račun bivšeg ministra MUP-a

1.1.2019. | 8:43
Dana 30.prosinca 2018. portal dnevno.hr objavio je članak o misterioznom ubojstvu ili samoubojstvo, kako glasi službena verzija, hrvatskoga policajca Dina Molnara. Obzirom da se spominje i Miro Matijević, poznat na području Like, koji je istraživao misterioznu smrt policajca Dine
Likaplus.hr : Tko je veći Hrvat:Razim ili Anel?

Izigravanje u Bihaću

Tko je veći Hrvat:Razim ili Anel?

20.12.2018. | 22:41
U Bihaću Stranke se ne mogu dogovoriti tko je "veći Hrvat"
Likaplus.hr : Proganjaju kršćane u Iranu, ali broj im raste

Proganjaju kršćane u Iranu, ali broj im raste

19.12.2018. | 7:11
Iranske vlasti su tijekom prošlog tjedna uhitile više od 100 kršćana. Uhićenja, koja su uslijedila prije Božića, dio su vladinog pokreta protiv onih koji su napustili islam i preobratili se na kršćanstvo. Prema izvještaju, koji donosiTelegraph, mnogi od 114 kršćana su bili preobr
Likaplus.hr : SDSS i Pupovac ne bi da se uhićuju Srbi!!!

Ratni zločini, ali..

SDSS i Pupovac ne bi da se uhićuju Srbi!!!

6.12.2018. | 19:32
Likaplus.hr : Imamo Vladu koja neprestano laže

Imamo Vladu koja neprestano laže

2.12.2018. | 14:27
(VIDEO) Dr. Markić i dr. Kanački o Kuščevićevoj i Plenkovićevoj prijevari birača: ‘Imamo vlast koja neprestano laže i opstruira referendumski proces’
Likaplus.hr : Velika blamaža gospićkog HDZ-a

Večernji list o HDZ-u

Velika blamaža gospićkog HDZ-a

25.11.2018. | 21:16
Večernji list o velikoj blamaži novoga vodstva gospićkog HDZ.a
Likaplus.hr : Mogu li biti ljudi koji su ubili moga djeda

Luka Modrić

Mogu li biti ljudi koji su ubili moga djeda

18.11.2018. | 5:48
ZADAĆNICA LUKE MODRIĆA: ‘Mogu li biti ljudi oni koji su ubili mog dobrog didu….’
Likaplus.hr : Vršili genocid nad Hrvatima u NDH

Srpska posla i propanganda

Vršili genocid nad Hrvatima u NDH

5.11.2018. | 9:32
INTERVJU Povjesničar Stjepan Lozo: U NDH su Srbi provodili genocid nad Hrvatima, a onda su ‘strašne’ ustaše optužili za zločin nad njima.
Likaplus.hr : Logor u Sisku, apsolutna laž!

doc.de Vlatka Vukelić

Logor u Sisku, apsolutna laž!

3.11.2018. | 5:27
Likaplus.hr : Na HTV-u "Mit o Jasenovcu"

Svaka čast!

Na HTV-u "Mit o Jasenovcu"

27.10.2018. | 22:28
Likaplus.hr : Vernić se bavio znanstvenim radom u Jasenovcu

Ruši se mit o Jasenovcu

Vernić se bavio znanstvenim radom u Jasenovcu

23.10.2018. | 9:36
Likaplus.hr : Evo kako Plenkovićeva Vlada voli HNS kadrove

Evo kako Plenkovićeva Vlada voli HNS kadrove

20.10.2018. | 13:33
Željko Kraljičak je potreban Plenkovićevoj Vladi s kapom petokrakom na glavi
Likaplus.hr : "100 g srbijanskog terora u Hrvatskoj!

"100 g srbijanskog terora u Hrvatskoj!

18.10.2018. | 22:45
Jakov Sedlar snimio je novi dokumentarni film "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj (Od Karađorđevića i Pribičevića do Vučića i Pupovca)" koji će 9. 10. i 11. studenog biti premijerno prikazan u Zagrebu, Splitu i Zadru. To je bio i povod za naš razgovor s poznatim hrvatskim
Likaplus.hr : "Mit o Jasenovcu" sve se više razotkriva

Roman Ljeljak

"Mit o Jasenovcu" sve se više razotkriva

27.9.2018. | 22:38
(VIDEO) Roman Leljak: ‘Djeca s Kozare pokopana na Mirogoju, a vode se na popisu jasenovačkih žrtava’
Likaplus.hr : Hrvatski pravoslavci traže priznanje

Hrvatski pravoslavci traže priznanje

26.9.2018. | 22:22
Zadnje desetljeće mi pravoslavci u Hrvatskoj pokušavamo dokazati vlastima kako u RH postoje Hrvati-pravoslavci unatoč nametnutoj srpsko-jugoslavenskom obrazcu po kojem su svi pravoslavci Srbi. Tako svi stavljamo naglasak na to da je na popisu stanovništva iz 2011. bilo 16647 Hrva
Likaplus.hr : Plenković će opstruirati Kolindinu kampanju

Milinović gostovao u Bujici

Plenković će opstruirati Kolindinu kampanju

20.9.2018. | 0:03
Plenković će opstruirati predsjedničku kampanju Kolinde Grabar Kitarović. Kuščević je spreman na sve da ne dođe do referenduma
Likaplus.hr : Plenković je čovjek s dva morala

Zdravko Tomac

Plenković je čovjek s dva morala

6.9.2018. | 9:23
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :