Srijeda , 21.2.2018. | 17:53

Gospic

slab snijegslab snijeg

Temperatura

-1°

Tlak zraka

1011.8 hPa

Vlažnost

88 %

Senj

pretežno oblačno, jak vjetarpretežno oblačno, jak vjetar

Temperatura

Tlak zraka

1006.8 hPa

Vlažnost

65 %

Gospic

slab snijegslab snijeg

Temperatura

-1°

Tlak zraka

1011.8 hPa

Vlažnost

88 %

Senj

pretežno oblačno, jak vjetarpretežno oblačno, jak vjetar

Temperatura

Tlak zraka

1006.8 hPa

Vlažnost

65 %

Pretraživanje

Iz medija

Objavljeno: 1.10.2017. u 20:57
Prikaza: 1367
Autor: Likaplus/narod.hr

MUP zataškava kaznena djela SPC-a

LS Županija : MUP zataškava kaznena djela SPC-aSrpski iguman Bogojević – pijanstvo, uništavanje hrvatskog grba i prijetnje smrću

Hrvatska je prepuna afera zataškavanja koje polako i sigurno dolaze na svjetlo dana kako, doduše polako, dolazi do demokratizacije medija i otvaranja istih prema javnosti koja ima pravo znati što se zaista događa u Hrvatskoj. Najnovija afera vezana je uz skandalozna događanja na prostorima PU Knin i PU Šibensko-kninske županije, a koje je nedavno u Hrvatskom tjedniku iznio dugogodišnji zapovjednik policije u Kninu Miljenko Lelas za Hrvatski tjednik.

Osobiti interes javnosti izaziva zataškavanje kaznenih djela koje su izvršili svećenici Srpske pravoslavne crkve, što je uglavnom medijski bilo gurano pod tepih i čak prešućivano u javnosti. Na drugoj strani, svaka riječ svećenika Katoličke Crkve istovremeno bila je secirana na naslovnim stranicama i često namjerno pogrešno tumačena. Osobito je to vidljivo posljednjih mjeseci kod slučaja biskupa Košića, ali slično se događalo i biskupu Bogoviću, biskupu Ivasu i mnogim drugim svećenicima Crkve u Hrvata, a praćeno čestim optužbama za klerofašizam, katotalibanstvo, ustaštvo ili slične vulgarnosti i etiketiranja izvučena iz ladica najcrnjih dana totalitarizma.

Srpski iguman Bogojević – pijanstvo, uništavanje hrvatskog grba i prijetnje smrću

Načelnik PU Ivica Kostanić (šibensko-kninske) pozvao me tada da dođem u ured. Tražio je da iguman ne bude priveden, nego da sam dođe u policijsku postaju i da ga zovem ja. Pozvao sam igumana, ali on je htio u Šibenik na razgovor s policijom. Na moje inzistiranje, pristao je doći u Knin. U tome trenutku mi, dakle, imamo izjave svjedoka o tome što se događalo u Đevrskama. Osim igumana, u događaju je sudjelovalo još devet popova. Svi su bili u pijanom stanju, šutali su svoje kape nogama, iguman je razbio i svoje naočale dok je razbijao hrvatski grb koji je skinuo sa zida. Imali smo sve elemente za privođenje i pritvaranje igumana u istražni centar, a zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali, eto, zahvaljujući načelniku Kostaniću njemu je omogućeno da dođe sam i da prođe bez pritvaranja. Iguman nije priznao da je razbio grb, ali je priznao da je pjevao četničku pjesmu „Moj stari djedo, sila je izgledo, I danas je ljuta zmija, kokarda mu sija..",tvrdi u novom broju Hrvatskog tjednika Miljenko Lelas, a prenosi hrvatska-danas.com.

Podsjetimo, igumana Srpske pravoslavne crkve Bogojevića su početkom 2010. godine policajci osnovano osumnjičili da je u pijanom stanju u jednoj krčmi sa zida skinuo i potom iskidao uokvireni hrvatski grb pred očima svih prisutnih. Taj skandalozni događaj se dogodio na Veliki petak u mjesnoj krčmi u Đevrskama u nazočnosti mještana. Javnost, međutim, nije bila upoznata da je u krčmi bilo i ostalih svećenika SPC-a koji su, prema Lelasovim riječima, izazivali nered u pijanom stanju.

Iguman Bogojević je sudjelovao u uništavanju državne imovine i službenog znakovlja Republike Hrvatske. Usporedbe radi, podsjetimo se da su za slične stvari, skidanje dvojezičnih tabli u Vukovaru, bili osuđeni na višemjesečne kazne zatvora ratni veterani Vukovara i roditelji poginulih branitelja Vukovara. Tek su drugostupanjske presude donijele slobodu tim zaslužnim građanima, koji su ovim gestama htjeli izraziti samo protest zbog državne politike prema Vukovaru, nasuprot divljanju i razbijanju Bogojevića i pijanih svećenika.

Tri godine kasnije, 2013. godine, iguman Bogojević je osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci zbog prijetnji smrću novinaru Željku Huljevu. Aleksandar Bogojević kriv je što je 13. ožujka 2012. oko 20.30 na cesti Kistanje-manastir Krka svojim vozilom u oštrom zavoju prepriječio put vozilu novinara Huljeva nakon čega je izišao iz vozila te mu prijetio nezadovoljan njegovim pisanjem.Tom prigodom obratio mu se prijetećim tonom govoreći: "Izlazi van zlikovče i biraj hoćeš li gore ili dolje da to više riješimo", a kada ga je Huljev zamolio da se skloni kako bi mogao proći i nastaviti put, ponovno mu se obratio govoreći da će mu on "sada odrediti put kojim će ići”.Zatim je uzeo svoj mobitel govoreći da će "sada pozvati sve bogoslove iz manastira da dođu i da ga s autom bace u provaliju", pišeslobodnadalmacija.hr

Pravoslavni svećenik Živković – molotovljev koktel na kuću kninskog Hrvata

Sljedeći slučaj koji navodi Lelas zvuči zaista nevjerojatno:

Imali smo i slučaj u kojemu je pravoslavni svećenik Predrag Živković u Markovcu kod Knina bacio molotovljev koktel na hrvatsku kuću u kojoj živi Ante Pavlović sa svojom obitelji. Na toj kući, uz prometnicu, istaknut je veliki hrvatski grb. Nakon kriminalističke obrade ustanovili smo da je pravoslavni svećenik u lokalnom kafiću boravio sa društvom koje je skupa s njim bilo u alkoholiziranom stanju. Tada su odlučili otići do kuće pravoslavnog svećenika i pripremiti molotovljev koktel te ga baciti na hrvatski grb. Obitelj je čula zvukove glazbe i automobila te izašla na balkon. Kad su vidjeli obitelj na balkonu, počinitelji su se zbunili i bacili molotovljev koktel na auto obitelji, te nakon toga pobjegli. Nakon privođenja, svećenik je priznao da je on sve isplanirao i učinio jer nije mogao više na toj kući gledati hrvatski grb koji ga je iritirao. To nije u medijima nigdje zabilježeno."

Nakon ovoga postavlja se nekoliko pitanja: zašto mediji i policija šute ili vrlo šturo izvješćuju o ovim skandaloznim događanjima i napadima svećenika SPC na hrvatsko stanovništvo Knina, koje je svoju kalvariju u ovom kraju proživjelo već više puta u posljednjih stotinu godina? Što bi se dogodilo da je neki katolički svećenik bacio molotovljev koktel na kuću neke osobe srpske nacionalnosti? Sigurno bi tada, i s pravom, čuli brojne nevladine udruge, predstavnike manjina, političare i medije, ali zašto se ovome čuje tek danas i to iz usta načelnika PU Knin tek nakon umirovljenja?

Ne doprinosi li šutnja i guranje stvari pod tepih bujanju četništva u Hrvatskoj, koje je prema izvješćima hrvatskih obavještajnih službi, u ekspanziji i porastu?

I na kraju, živimo li mi u Hrvatskoj ili se još uvijek mentalno nalazimo u Jugoslaviji kada se svaki i najmanji incident osoba hrvatske nacionalnosti napuhavao do neba kao „svirepo ustaštvo", „klerofašizam" i „mržnja", dok su se puno gori slučajevi na drugoj strani – jednostavno prešućivali kao da se nisu niti dogodili.

Optužnice na Thompsona – je li bilo prisutna politika?

Mediji su svojedobno pisali kako je Lelas otišao u mirovinu zbog utvrđivanja ozbiljnih propusta u njegovom radu, od strane interne kontrole u Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj. Kako u Hrvatskom tjedniku navode, ti ozbiljni propusti se svode na činjenicu da je dvije godine odbijao podnijeti prekršajnu prijavu protiv Marka Perkovića Thompsona, jer je smatrao da za takvo postupanje nema nikakve zakonske osnove.

Da sve tu nije bilo čisto od politikantstva i politizacije svjedoče slijedeće Lelasove riječi: „Polovicom srpnja 2015. načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić sazvao je uži kolegij na koji nisam bio pozvan, a tema je bila osiguranje proslave 20. godišnjice akcije Oluja. Sastanak je bio u Šibeniku. Na njemu su bili najbliži Kostanićevi suradnici, kao i nadležni iz centra SOA-e Zadar, Šibenik i Split. Kostanić je tada otvorio sastanak riječima„ Gospodo, ove će godine ova Policijska uprava u Kninu nastupiti represivno protiv Marka Perkovića Thompsona, ako bude pjevao pjesmu „Čavoglave".Nakon sastanka mnogima nije bilo jasno zašto to radi. Kostanić je načelnik PU Šibensko-kninske i Thompson je svake godine tamo proslavljao obljetnicu Oluje na isti način i uvijek je pjevao svoju pjesmu. Tu nikada ova PU nije reagirala represivno, nisu mu se pisale prijave. S obzirom na to da me nije pozvao na sastanak, a tada sam bio načelnik PP Knin, bilo mi je sumnjivo.",rekao je Lelas.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Srbima je svaka  hrvatska država "ustaška"

Biserko Sonja iz Srbije

Srbima je svaka hrvatska država "ustaška"

21.2.2018. | 14:46
Likaplus.hr : Pupovcu nakon posjete Vučića porasli apetiti

Traže vijeće srpskih općina

Pupovcu nakon posjete Vučića porasli apetiti

19.2.2018. | 9:08
SDSS I Milorad Pupovac kada su god u prilici ucijeniti Vladu RH, nekog načelnika, župana...kojima je jako stalo do fotelje i vlasti, oni ucjenjuju jer računaju na neodoljivi zov fotelje vlasti i vlasti i opet vlasti...
Likaplus.hr : Kriza pravih muškaraca-muževnost

Božanstvena komedija

Kriza pravih muškaraca-muževnost

18.2.2018. | 17:07
Kriza muževnosti
Likaplus.hr : Tomislav Ivančić- godina dana otkad je otišao

Tomislav Ivančić- godina dana otkad je otišao

18.2.2018. | 6:50
Tomislav Ivančić- godina dana otkad je otišaoBio je 2001. izabran za rektora zagrebačkog Sveučilišta izabran je dr. Tomislav Ivančić, teolog.profesor na bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu .Lijevi mediji i rigidni ljevičari optuživali su kako je moguće da teolog bude rekt
Likaplus.hr : "Laže ko Aleksandar Vučić..."

Postala mjera laži

"Laže ko Aleksandar Vučić..."

8.2.2018. | 9:59
Kad netko kaže laž u kameru, pa poslije pokuša preko facebook-a reći da to nije rekao...tada mu se kaže "Laže ko Aleksandar Vučić" koji je u Glini govorio o "ustaškoj vlasti, srpskoj Glini..." a onda tvrdio da to nije rekao, a kamoli da je tamo i bio...Ali, kamera ne laže!
Likaplus.hr : U centru Zagreba-masovna grobnica

Komunistički zločini

U centru Zagreba-masovna grobnica

7.2.2018. | 8:54
Likaplus.hr : Ministrica HNS-a:Nema 1kn po km za učitelje

Ministrica HNS-a:Nema 1kn po km za učitelje

6.2.2018. | 8:47
Učiteljima i profesorima koji na posao putuju u drugi grad, općinu ili županiju u odnosu na mjesto stanovanja više se neće isplaćivati kuna za prijeđeni kilometar ako na relaciji kojom putuju na posao postoji mjesni ili međumjesni javni prijevoz, navodiVečernji list.
Likaplus.hr : Kako putuje bombonijera?

LAUDATO TV

Kako putuje bombonijera?

4.2.2018. | 16:21
U prilogu Božanstvene Komedije, ekipe iz Laudato Tv, pogledajte skeč na temu Bombonijere. Najveći svjetski putnik je…BOMBONIJERA! Zašto? Pogledaj i otkrij! Koliko puta ste nekome poklonili bombonijeru koju ste od nekoga dobili...
Likaplus.hr : Vrijeme  je za istinu o Jasenovcu

Srbin Igor Vukić

Vrijeme je za istinu o Jasenovcu

30.1.2018. | 7:32
Likaplus.hr : Evo zašto naši ljevičari mrze Trumpa i Markić

Ono su za ŽIVOT

Evo zašto naši ljevičari mrze Trumpa i Markić

20.1.2018. | 17:59
Likaplus.hr : Za Pupovčeve Novosti-ministar je ustaša

Penković šuti

Za Pupovčeve Novosti-ministar je ustaša

7.1.2018. | 13:44
Nije samo naš načelnik u Korenici sklon sve proglašavati ustašlukom(škola ustaška, portal je ustaški, ...) nego i njegov koalicijski partner Pupovac i SDSS to redovito radi kroz Novosti koje financira Država RH. Svi šute, jer u modi je sve zvati "ustašama" pa i ministra hrvatskih
Likaplus.hr : U Iraku svijetli križ..

Na zapadu skidaju, a

U Iraku svijetli križ..

27.12.2017. | 10:04
Likaplus.hr : Protuhrvatski i protukatolički mediji u RH

Koja je pozadina djelovanja

Protuhrvatski i protukatolički mediji u RH

23.12.2017. | 18:44
Likaplus.hr : Izabrao radije smrt, nego slobodu s optužbom

general Praljak

Izabrao radije smrt, nego slobodu s optužbom

4.12.2017. | 7:12
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :