Ponedjeljak , 19.2.2018. | 08:43

Gospic

slab snijegslab snijeg

Temperatura

-1°

Tlak zraka

1020.4 hPa

Vlažnost

95 %

Senj

slab snijeg, jak vjetarslab snijeg, jak vjetar

Temperatura

Tlak zraka

1017.4 hPa

Vlažnost

75 %

Gospic

slab snijegslab snijeg

Temperatura

-1°

Tlak zraka

1020.4 hPa

Vlažnost

95 %

Senj

slab snijeg, jak vjetarslab snijeg, jak vjetar

Temperatura

Tlak zraka

1017.4 hPa

Vlažnost

75 %

Pretraživanje

Iz medija

Objavljeno: 6.8.2017. u 22:07
Prikaza: 685
Autor: Likaplus/narod.hr

Ministar Božinović uhićuje u Kninu...

LS Županija : Ministar Božinović uhićuje u Kninu...

"Osjećam se ponižen-omalovažen kao čovjek, kao ratnik HRVI… strašno sam prazan, razočaran, omalovažen, kao svi moji bojovnici HOS-a, napisao je Veselko Srećko Bilić, čiju je objavu prenio Damir Markuš, vukovarski bojovnik, HOS-ovac i borac za istinu o Domovinskom ratu.

HOS-ovac Veselko Srećko Bilić doživio je jučer 5. kolovoza u Kninu na proslavi 22 godine vojno oslobodilačke akcije Oluja i nakon što je kninska policija žurno reagirala na nekoliko uzvika "Za dom spremni” oko 14,15 sati na glavnoj kninskoj Ulici dr. Franje Tuđmana i privela sedmoricu muškaraca, a prekršajno su prijavljene još tri osobe, još jedno poniženje hrvatskih branitelja.

> Čija je Hina agencija – hrvatska, jugoslavenska ili srp­ska?

Državna agencija HINA, čiju je vijest prenijela većina hrvatskih medija, objavila je pristran tekst pod naslovom "Knin – zbog ustaškog pozdrava privedena sedmorica; još tri osobe prekršajno prijavljene". U vijesti Hina dalje navodi da je "policija sedmoricu koji su izvikivali ustaški pozdrav privela prekršajnom sucu u Kninu uz optužni prijedlog zbog izvikivanja teksta neprimjerenog sadržaja.
Prema riječima očevidaca, interventna policija stvorila se 'u roku od minute', muškarce 'strpala u maricu' i odvezla u policijsku postaju. Bili obučeni u crne majice, s natpisima neprimjerena sadržaja. Manji dio okupljenih negodovao je zbog policijskog postupka i tražili su 'da ih puste'. Ispred kafića gdje se dogodio incident zadržalo se oko 10-ak interventnih policajaca
", uz ilustraciju interventne policije uz isto tako pristran opis fotografije:

Foto: Fah

> Hrvatski časnički zbor: Zar je i HINA u službi velikosrpskih mitova?

Objavu Veselka Srećka Bilića, vidno razočaranog ovogodišnjim događanjima i uhićenjima HOS-ovih ratnih veterana, koju je prenio Damir Markuš, prenosimo u cijelosti:

„Evo što je bilo u Kninu. Marko Skejo i ne znam koliko još ljudi, je još uvijek zadržano u policiji. E moj narode.”OLUJA …UMJETO PONOSA DANAS ZA MENE RAZOČARANJE-PONIŽENJE DO BOLA!

Naime, jutro sam proveo pijuckajući kavicu u i čekao prijatelja su-bojovnika Josip Strunje da se družimo kao i svake godine..popijemo piće-proćakulamo sa ostalim bojovnicima i pripadnicima HOS-a, a zatim, kao i svake godine odemo na MISU ZADUŠNICU ZA NAŠE POGINULE BRANITELJE …
Putem do crkve susreli smo naše bojovnike iz 9.bojne Jozu Bosančića i Marinka…hmmm.upitam di će vi amo na misu…”oni ka iz puške -protjeralo nas”..pomislio sam šale se..te, produžili ja i Josip Strunje čak i požurili da stignemo na početak mise i ako Bog da uvatim mista za sisti na klupu /pošto sam 100% invalid /.Došavši do vrata crkve -pošto je gužva već bila-rekoh Srunji..”aj vidi ima li mista za uć i sisti na klupu negje” etoti njega brzo pomalo ljut..pitam ga odmah "šta je bojovniče”…odmahnija rukom ljut-razoćaran i tako poče pričat…Srećkomoj nema mista a neda nam policija-osiguranje u crkvu u majicama HOS-a ..da ,odmah mi je palo napamet šta su nam već rekli dečki gore spomenuti. Nastavi on priču i reče policajcu "ma ko si ti -biž ća da se prikrstim i tako došao do škrapice-svete vode -pomolio se i došao do mene i tako smo ostali na suncu cilu misu,osim što sam pred kraj mise uvhvatio mjesta ispod masline malo u hlad.
Bojovnici HOS-a..svi razočarani-pošli prema trgu i zavikali naš rani poklič ZA DOM SREMNI…naravno, došla MILOICIJA..i odvelo navodno put Šibenika. Doduše tu nism bio jer sam poslije mise umoran otišao doma ali kao predsjednika /još uvjek/ UDHOS-a Šibensko -Kninske Županije obavješten odmah.
Jeli vrijedno više šta pisati….!? osim, da se osjećam ponižen-omalovažen kao čovjek,kao ratnik-hrvi…STRAŠNO SAM PRAZAN-RAZOČARAN-OMALOVAŽEN KAO SVI MOJI BOJOVNICI HOS-a.”

Damir Markuš dodao je da je razgovarao s Markom Skejom.

"Na prekršajnom sudu su. Budite mirni, ne nasjedajte na provokacije”, poručio je.

Koji zakon zabranjuje znakovlje legalne postrojbe Hrvatske vojske?

Što reći na ovo čemu su svjedočili HOS-ovci?

U kakvoj mi državi živimo kada nitko nije uhićivao one sa petokrakamau Srbu i Kumrovcu, ali jest one sa HOS-ovim znakovljem i k tome im još branio ući u crkvu?

Zašto ratni pozdrav ili znakovlje legalne postrojbe HV-a koja je tako junački branila domovinu nije dopušteno, a totalitarističko znakovlje pod kojim je u Hrvatskoj, a i svijetu, ubijeno desetke milijune ljudi jest poželjno?

> (FOTO) Do kada će Hrvatska tolerirati isticanje zastava i simbola pod kojima su počinjeni strašni zločini u Domovinskom ratu

Kako policija može braniti ulaz u crkvu sa oznakama koje su uredno registrirane u Republici Hrvatskoj? I to na dan posvećen onima kojima se brane ulazak u crkvu…..

Što radi i što čeka Plenkovićevo famozno povjerenstvo za totalitaritičke simbole? Zašto ministar Božinović ne stane na kraj takvom ponašanju prema zaslužnim ratnim veteranima? Čeka nadahnuće?

Nažalost, ove godine niti junaci Domovinskog rata nisu mogli u crkvu s oznakama svojih vojnih postrojbi, vjerojatno bi to uznemirilo „elitu" u prvim redovima. Možda bi bili najbolje da iduće godine u Knin svi dođu u HOS-ovim majicama i tako neformalno poruče: "Svi smo mi HOS!”

HOS-ov grb sa 'Za dom spremni' registriran u državnom uredu

U registar udruga je UDHOS-Zagreb, kako glasi skraćeno ime udruge, upisan 7. prosinca 1998. godine, a osnivačku skupštinu imali su 14. studenog iste godine. Na vlasti u Hrvatskoj tada je još uvijek bio HDZ pod vodstvom Franje Tuđmana.

Na temelju članka 11. Zakona o udrugama (Narodne novine br. 70/97) Osnivačka
skupština Udruge dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga grada Zagreba, održana
dana 14 studenog 1998 godine u Zagrebu, donijela je
STATUT
UDRUGE DRAGOVOLJACA HRVATSKIH
OBRAMBENIH SNAGA
GRADA ZAGREBA

Članak 5.
Udruga posjeduje peat. Peat Udruge okruglog je oblika, promjera 40mm. Uz
vanjski obod trostrukog pletera je ispisan puni naziv te adresa sjedišta Udruge, a u
sredini stilizirani grb republike Hrvatske. Iznad stiliziranog Hrvatskog grba upisano je
velikim slovima HOS, a ispod stiliziranog Hrvatskog grba upisano je manjim velikim
slovima od gornjeg upisano HOS za 50% manji ispis i glasi ZA DOM SPREMNI. Oko
grba je stilizirani pleter.
Pravo korištenja peata ima predsjednik i dopredsjednik udruge i lanovi udruge,
koje ovlasti predsjednik Udruge.
Udruga ima znak veliine 100 mm i opisan je identian peatu, sa slijedeim
bojama:
Vanjski trostruki pleter je srebrene boje, dio hrvatskog grba je sastavljen od dvadeset
pet kvadrata srebrne crvene boje na crnoj podlozi . Stilizirani pleter oko grba je plave
i srebrne boje. Na gornjem dijelu znaka vanjskog ruba pletera upisana je skraenica
Udruge i glasi: UDHOS-ZAGREB i srebrne boje.
Udruga ima barjak: Barjak je veliine 2×1 m. Crne je boje, a u sredini barjaka nalazi
se znak Udruge.Rubni dijelovi barjaka ukrašeni su zlatnim resicama.

Također, u Narodnim novinama izašao je 2004. Zakon kojim se postrojbe HOS-a priznaje status branitelja Domovinskog rata:

Članak 2.

(1) Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata je osoba koja je kao dragovoljac i pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske (ZNG, Hrvatske vojske, Ministarstva obrane, Policije, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskih obrambenih snaga (HOS-a) te pripadnik naoružanih odreda Narodne zaštite koji je u njima proveo najmanje 5 mjeseci do 24. prosinca 1991. godine), organizirano sudjelovala u obrani neovisnosti, teritorijalne cjelovitosti, odnosno suvereniteta Republike Hrvatske u bilo kojem razdoblju Domovinskog rata (u daljnjem tekstu: hrvatski branitelj iz Domovinskog rata).

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Kriza pravih muškaraca-muževnost

Božanstvena komedija

Kriza pravih muškaraca-muževnost

18.2.2018. | 17:07
Kriza muževnosti
Likaplus.hr : Tomislav Ivančić- godina dana otkad je otišao

Tomislav Ivančić- godina dana otkad je otišao

18.2.2018. | 6:50
Tomislav Ivančić- godina dana otkad je otišaoBio je 2001. izabran za rektora zagrebačkog Sveučilišta izabran je dr. Tomislav Ivančić, teolog.profesor na bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu .Lijevi mediji i rigidni ljevičari optuživali su kako je moguće da teolog bude rekt
Likaplus.hr : "Laže ko Aleksandar Vučić..."

Postala mjera laži

"Laže ko Aleksandar Vučić..."

8.2.2018. | 9:59
Kad netko kaže laž u kameru, pa poslije pokuša preko facebook-a reći da to nije rekao...tada mu se kaže "Laže ko Aleksandar Vučić" koji je u Glini govorio o "ustaškoj vlasti, srpskoj Glini..." a onda tvrdio da to nije rekao, a kamoli da je tamo i bio...Ali, kamera ne laže!
Likaplus.hr : U centru Zagreba-masovna grobnica

Komunistički zločini

U centru Zagreba-masovna grobnica

7.2.2018. | 8:54
Likaplus.hr : Ministrica HNS-a:Nema 1kn po km za učitelje

Ministrica HNS-a:Nema 1kn po km za učitelje

6.2.2018. | 8:47
Učiteljima i profesorima koji na posao putuju u drugi grad, općinu ili županiju u odnosu na mjesto stanovanja više se neće isplaćivati kuna za prijeđeni kilometar ako na relaciji kojom putuju na posao postoji mjesni ili međumjesni javni prijevoz, navodiVečernji list.
Likaplus.hr : Kako putuje bombonijera?

LAUDATO TV

Kako putuje bombonijera?

4.2.2018. | 16:21
U prilogu Božanstvene Komedije, ekipe iz Laudato Tv, pogledajte skeč na temu Bombonijere. Najveći svjetski putnik je…BOMBONIJERA! Zašto? Pogledaj i otkrij! Koliko puta ste nekome poklonili bombonijeru koju ste od nekoga dobili...
Likaplus.hr : Vrijeme  je za istinu o Jasenovcu

Srbin Igor Vukić

Vrijeme je za istinu o Jasenovcu

30.1.2018. | 7:32
Likaplus.hr : Evo zašto naši ljevičari mrze Trumpa i Markić

Ono su za ŽIVOT

Evo zašto naši ljevičari mrze Trumpa i Markić

20.1.2018. | 17:59
Likaplus.hr : Za Pupovčeve Novosti-ministar je ustaša

Penković šuti

Za Pupovčeve Novosti-ministar je ustaša

7.1.2018. | 13:44
Nije samo naš načelnik u Korenici sklon sve proglašavati ustašlukom(škola ustaška, portal je ustaški, ...) nego i njegov koalicijski partner Pupovac i SDSS to redovito radi kroz Novosti koje financira Država RH. Svi šute, jer u modi je sve zvati "ustašama" pa i ministra hrvatskih
Likaplus.hr : U Iraku svijetli križ..

Na zapadu skidaju, a

U Iraku svijetli križ..

27.12.2017. | 10:04
Likaplus.hr : Protuhrvatski i protukatolički mediji u RH

Koja je pozadina djelovanja

Protuhrvatski i protukatolički mediji u RH

23.12.2017. | 18:44
Likaplus.hr : Izabrao radije smrt, nego slobodu s optužbom

general Praljak

Izabrao radije smrt, nego slobodu s optužbom

4.12.2017. | 7:12
Likaplus.hr : Pupovac i SDSS opet ucijenili ...

Ništa novo-sve za vlast

Pupovac i SDSS opet ucijenili ...

22.11.2017. | 12:18
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :