Utorak , 23.10.2018. | 10:32

Gospic

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1025.0 hPa

Vlažnost

73 %

Senj

vedro, vjetrovitovedro, vjetrovito

Temperatura

14°

Tlak zraka

1022.2 hPa

Vlažnost

70 %

Gospic

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1025.0 hPa

Vlažnost

73 %

Senj

vedro, vjetrovitovedro, vjetrovito

Temperatura

14°

Tlak zraka

1022.2 hPa

Vlažnost

70 %

Pretraživanje

Iz medija

Objavljeno: 26.5.2018. u 9:05
Prikaza: 362

Ništa ne plaća

Ima 30 g. i ne želi iz kuće svojih roditelja

LS Županija : Ima 30 g. i ne želi iz kuće svojih roditelja

I domaći su mediji prenijeli priču o 30-godišnjem NjujorčaninuMichaelu Rotondu, kojeg su roditelji odlučili sudskim putem izbaciti iz kuće jer nije radio niti se školovao, nije pomagao po kući niti davao novac za režije i stanarinu, a čak je odbio prijedlog roditelja da mu daju nešto preko tisuću dolara kako bi za prvu ruku negdje unajmio sobu i odselio. "Postoje poslovi čak i za one s lošom radnom poviješću poput tebe. Nađi posao – moraš raditi!”, stajalo je u jednoj od pisanih obavijesti kojima su ga roditelji pokušali istjerati iz kuće. U SAD, obaveza roditelja da uzdržavaju potomka prestaje s punoljetnošću.

 

Sudac ga pohvalio za pravno istraživanje, pa iselio

Sudac Vrhovnog suda države New York Donald Greenwood pokušao je sve kako bi uvjerio lijenog tridesetogodišnjaka da dobrovoljno iseli iz kuće svojih roditelja u mjestu Camillus, no nakon pola sata natezanja između suca i bezobraznog Rotonda, sucu je dojadilo: presudio je da mora iseliti iz kuće. Također je naredio službi koja se bavi zaštitom iskorištavanih i zanemarenih starijih osoba (Adult protective services) da ispita cijelu stvar, pa bi Rotondo mogao zaraditi i optužnicu za zanemarivanje roditelja ili čak za zlostavljanje istih.

U svojih pola sata na sudu, koji su graničili s nadrealizmom, Rotondo nije poricao da su mu roditelji uručili nekoliko naloga za iseljenje, sastavljenih uz pomoć odvjetnika, kako bi napustio kuću na adresi 408 Weatheridge Drive home. No on nije htio iseliti bez pravne borbe.

Odvjetnik roditelja,Anthony Adorante, rekao je sucu kako traži nalog kojeg će provesti šerifov ured, jer Michael odbija iseliti. Sudac Greenwood je šutke odslušao argumentaciju Rotonda po kojoj, on smatra, ima još šest mjeseci prije nego što mora iseliti. Ispravio je Rotonda koji je tvrdio da članovi obitelji imaju drukčiji tretman ukazujući da to važi samo u posebnim okolnostima kojih ovdje nema.

Greenwood je potom pokušao uvjeriti Michaela da pokuša razgovarati sa svojim roditeljima Christinom i Markom, no ovaj je to odbio rekavši kako je iznio svoje zakonske argumente.

Greenwood je međutim pohvalio Rotonda za njegovo istraživanje zakonskih mogućnosti, i pronalaženje presedana u kom je član obitelji dobio dodatnih šest mjeseci za iseljenje,no Rotondo je rekao kako mu je trebalo samo par minuta na internetu kako bi pronašao taj slučaj.

Tražio poništenje ročišta zbog pogrešno navedenog broja sobe

No sudac je istražio slučaj malo bolje, pa je stavio Rotondu pod nos presudu apelacijskog suda koji je poništio odluku na koju se Rotondo pozvao. Što Rotonda nije zbunilo: nastavio je tvrditi da sudac griješi. Ništa nije promaklo njegovoj pažnji, pa niti pogrešno naveden broj sobe na sudskom pozivu. Zbog toga je tražio poništenje ročišta, no sudac mu je objasnio da je on u pravoj sobi, pronašao ju je, i da nema potrebe za poništenjem.

Dok su roditelji mirno sjedili na galeriji, Michael je na svaki način pokušavao skrenuti pažnju na sebe. U jednom trenutku, Rotondo je primijetio da su mikrofoni koje su mediji postavili na odvjetnikovom podiju, pa ga je pokušao odnijeti sa sobom. Kasnije je pozvao ekipu s TV kamerama da im da intervju nakon suđenja. Zatim je najavio žalbu na odluku suca.

Kad ga je sudac pitao je li razmislio o tome da uloži jednak trud u pronalaženje novog mjesta za život, sobe, stana, koliki je uložio u pokušaje da spriječi iseljenje iz roditeljske kuće, Rotondo je jednostavno odgovorio kako nije bio spreman napustiti kuću.

Na pitanje kakav je bio odnos s njegovim roditeljima, rekao je da nije bilo incidenata, ali kako ne razgovara s roditeljima. Na pitanje živi li u podrumu, rekao je da živi u svojoj sobi na katu.

"A da preselite u airbnb apartman?”

Na sudu, Rotondo je naveo da ga roditelji nisu uzdržavali, hranili ga niti mu prali veš, no inzistirao je da su mu omogućavali da kod njih stanuje, temeljem čega je tražio još šest mjeseci da pronađe novo mjesto za život. Kasnije se ispostavilo da mu je tih šest mjeseci trebalo da bi dobio status "siromašne osobe”, što bi kao netko tko može plaćati smještaj teško dobio, a temeljem statusa bi dobio određene socijalne povlastice.

Iznervirani sudac je u jednom trenutku spomenuo da postoji i Airbnb kako bi ukazao Rotondu kako je jednostavno u kratkom roku naći novi smještaj.

Nakon suđenja, Rotondo je rekao kako ima posao kojim bi se uzdržavao. No kad su ga pitali koji, rekao je "Moj posao je moj posao”. Nakon suđenja, vratio se u kuću roditelja.

Ispostavilo se da je Rotondo prije osam godina, kako je u SAD običaj kad se postane punoljetan, odselio od roditelja i živio u svom stanu nešto preko godinu dana, postao otac djeteta s djevojkom s kojom nije bio u vezi, a imao je i posao ali je ubrzo dobio otkaz. Kasnije više nije tražio drugi posao, skrbništvo nad sinom je kao nezaposlen izgubio, i vratio se roditeljima.

Dan nakon presude, lanac picerija je ponudio Rotondu posao, za jedan dolar više nego što su mu roditelji nudili da iseli, 1101 dolar, rekavši kako brinu za "milenijalse”, vjerojatno zbog publiciteta, no on se o toj ponudi nije očitovao. Uložio je međutim žalbu sudu rekavši kako nema novca za kutije koje mu trebaju za preseljenje.

Razlog za brigu u ovom slučaje međutim što je Rotondo već ranije osuđivan, 2009., za praćenje i dosađivanje jednoj ženi ("stalking”), te slanje prijetećih poruka, i što ima oružje koje ne želi prodati, a koje mu je bilo privremeno zaplijenjeno nakon spomenutog slučaja.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Vernić se bavio znanstvenim radom u Jasenovcu

Ruši se mit o Jasenovcu

Vernić se bavio znanstvenim radom u Jasenovcu

23.10.2018. | 9:36
Likaplus.hr : Evo kako Plenkovićeva Vlada voli HNS kadrove

Evo kako Plenkovićeva Vlada voli HNS kadrove

20.10.2018. | 13:33
Željko Kraljičak je potreban Plenkovićevoj Vladi s kapom petokrakom na glavi
Likaplus.hr : "100 g srbijanskog terora u Hrvatskoj!

"100 g srbijanskog terora u Hrvatskoj!

18.10.2018. | 22:45
Jakov Sedlar snimio je novi dokumentarni film "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj (Od Karađorđevića i Pribičevića do Vučića i Pupovca)" koji će 9. 10. i 11. studenog biti premijerno prikazan u Zagrebu, Splitu i Zadru. To je bio i povod za naš razgovor s poznatim hrvatskim
Likaplus.hr : "Mit o Jasenovcu" sve se više razotkriva

Roman Ljeljak

"Mit o Jasenovcu" sve se više razotkriva

27.9.2018. | 22:38
(VIDEO) Roman Leljak: ‘Djeca s Kozare pokopana na Mirogoju, a vode se na popisu jasenovačkih žrtava’
Likaplus.hr : Hrvatski pravoslavci traže priznanje

Hrvatski pravoslavci traže priznanje

26.9.2018. | 22:22
Zadnje desetljeće mi pravoslavci u Hrvatskoj pokušavamo dokazati vlastima kako u RH postoje Hrvati-pravoslavci unatoč nametnutoj srpsko-jugoslavenskom obrazcu po kojem su svi pravoslavci Srbi. Tako svi stavljamo naglasak na to da je na popisu stanovništva iz 2011. bilo 16647 Hrva
Likaplus.hr : Plenković će opstruirati Kolindinu kampanju

Milinović gostovao u Bujici

Plenković će opstruirati Kolindinu kampanju

20.9.2018. | 0:03
Plenković će opstruirati predsjedničku kampanju Kolinde Grabar Kitarović. Kuščević je spreman na sve da ne dođe do referenduma
Likaplus.hr : Plenković je čovjek s dva morala

Zdravko Tomac

Plenković je čovjek s dva morala

6.9.2018. | 9:23
Likaplus.hr : Branitelji ne dopuštaju " srpske Ojkače"

Branitelji ne dopuštaju " srpske Ojkače"

25.8.2018. | 14:59
BRANITELJI PROTIV OJKAČE: ‘Pjevali su o ubojstvu Tuđmana i Bobetka, danas to zovu kulturnom baštinom’ – video
Likaplus.hr : Thompsonova pjesma na prosvjedu u Puli

Thompsonova pjesma na prosvjedu u Puli

24.8.2018. | 18:00
Atmosfera je uzavrela. Thompson se ori Bulevarom. Radnici idu prema upravi i pjevaju stihove Thompsona "Lijepa li si" Skandirali su i vulgarno Jakovčiću iz IDS-a
Likaplus.hr : Djecu smiješ odbiti, ali homoseksualce NE

Iznajmljivanje

Djecu smiješ odbiti, ali homoseksualce NE

12.8.2018. | 12:16
Only gay i kinderfrei: Je li naše društvo postalo neprijatelj djece?
Likaplus.hr : Plenkoviću, zašto ne izbaciš Pupovca iz Vlade

MOST možeš izbaciti.ali..?

Plenkoviću, zašto ne izbaciš Pupovca iz Vlade

10.8.2018. | 10:21
Plenkoviću, zašto ne izbaciš Pupovca i SDSS iz Vlade? MOST možeš izbaciti, ali Pupovca i SDSS ne možeš? MOST nije bio dobar, ali Pupovac i SDSS su ti dobri???
Likaplus.hr : Nikada više neću u Beogradu pjevati

Čovjek od riječi

Nikada više neću u Beogradu pjevati

30.7.2018. | 13:38
Tihomir Dujmović, poznati novinar i publicist, objavio je svoje sjećanje na Olivera, ističući njegovu gestu ponosa, morala i ljudskosti. Bio si najbolji i jedini koji je rekao Beogradu – nikada me nećete vidjeti!
Likaplus.hr : Uplašili se "kockastog naroda" na ulici

Uplašili se "kockastog naroda" na ulici

20.7.2018. | 22:49
HLOVERKA O(TV)ORENO TKO SE PREPLAŠIO ‘KOCKASTOG NARODA’? Glasnoj manjini koja vidi ‘ustašizaciju’ – polako otkucava vrijeme
Likaplus.hr : Izraelski pjevač pjeva "Croatio, iz duše ...

Izraelski pjevač pjeva "Croatio, iz duše ...

15.7.2018. | 8:50
Uz pjesmu Giladi je poručio: “Moje srce i srce svih izraelaca koje poznajem sutra će biti s Hrvatskom. Svi očekujemo pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije. Pjesma (‘Croatio iz duše te ljubim’) koju sam modificirao i otpjevao na hrvatskom jeziku neka bude poticaj i motiv pono
Likaplus.hr : Uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se...

Zlatko Dalić

Uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se...

12.7.2018. | 12:07
“Vjera mi daje snagu, uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se prije utakmice. Zahvalim se Bogu na svakom danu, jer dao mi je snagu i vjeru, ali i prigodu da nešto u životu napravim”, izjavio je izbornik nogometne hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić u adventskom razgovoru za pri
Likaplus.hr : Miodrag Linta napao likaplus portal i druge..

Miodrag Linta napao likaplus portal i druge..

7.7.2018. | 10:53
Lint je poznat po izjavi da Hrvati njeguju "mit o Vukovaru" koji se temelji na laži kako bi se raspirivalo "antsrpsko raspoloženje", i njegove izjave da je Tuđmanova Hrvatska izvršila agresiju na Srbe u Vukovaru kako bi stvorila etnički čistu državu po uzoru na NDH.. Zanimljiv
Likaplus.hr : Dužinu i jačinu pljeska mjeri vodstvo stranke

Dužinu i jačinu pljeska mjeri vodstvo stranke

8.6.2018. | 10:11
Kad su novinari primijetili da je Stier na Saboru HDZ-a dočekan najvećim aplauzom, Kuščević je ispalio:"Imali smo jučer na Predsjedništvu analizu svih govora, aplauza i negodovanja na Saboru HDZ-a i jasno je bilo da su svi govori članova Predsjedništva, naročito predsjednika Plen
Likaplus.hr : Plenković mora shvatiti da Hrvatska izumire

Krajnji je čas!

Plenković mora shvatiti da Hrvatska izumire

6.6.2018. | 10:14
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :