Utorak , 16.8.2022. | 04:00

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 25.6.2021. u 9:22
Prikaza: 401
Autor: Likaplus.hr

„Predstavljanje LAG natječaja iz Mjere 6.4.1.

LS Županija : „Predstavljanje LAG natječaja iz Mjere 6.4.1.

Poziv na informativne radionice „Predstavljanje LAG natječaja iz Mjere 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima"

 

LAG LIKA poziva zainteresirane na informativne radionice „Predstavljanje LAG natječaja iz Mjere 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima" temeljem Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA za razdoblje 2014.-2020.", koje će se održati u Gospiću i Rakovici u sljedećim terminima:

 

• 30. lipnja 2021. u 11.00 sati u Rakovici, DVD Rakovica, Rakovica 29c

• 01. srpnja 2021. u 11.00 sati u Kulturno Informativnom Centru, Budačka 12, Gospić

 

Dana 21. lipnja 2021. godine objavljen je LAG Natječaj za provedbu Mjere 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima te će na radionicama upoznati sve zainteresirane s natječajem i natječajnom dokumentacijom kako bi se olakšao postupak podnošenja zahtjeva za potporu.

Podsjećamo, potpora je namijenjena OPG-ima, obrtima, trgovačkim društvima i zadrugama sa sjedištem na području LAG-a LIKA (Brinje, Donji Lapac, Gračac, Karlobag, Lovinac, Perušić, Plitvička Jezera, Rakovica, Udbina, Vrhovine, Gospić i Senj), koji imaju registriranu nepoljoprivrednu djelatnost i ulažu u njen razvoj.

Ukupan iznos sredstava na ovom LAG Natječaju je 293.601,45 HRK pri čemu je u slučaju povećanog interesa korisnika moguće povećanje alokacije sredstava. Najniži iznos javne potpore je 3.500,00 EUR dok je najviši iznos 35.000,00 EUR uz intenzitet potpore do 70% prihvatljivih troškova.

Svrha Natječaja je razvoj postojeće nepoljoprivredne djelatnosti uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

Korisnik može podnijeti Zahtjev za potporu za ulaganja u jednom od sljedećih sektora:

(1) prerada i/ili marketing i/ili izravna prodaja proizvoda u skladu s propisima koji uređuju ovo područje, marketing se mora odnositi na predmet prerade; (2) usluge u ruralnim područjima, u skladu s propisima koji uređuju svako pojedinačno područje, a koji može obuhvaćati: usluge u poljoprivrednim djelatnostima, usluge u šumarskim djelatnostima, usluge u veterinarskim djelatnostima , usluge u društvenim djelatnostima, intelektualne usluge; (3) tradicijski i umjetnički obrti, u skladu s propisima koji uređuju ovo područje; (4) turizam u ruralnom području, u skladu s propisima koji uređuju ovo područje.

 

Detalje poziva na radionice možete vidjeti u nastavku.

 

LAG LIKA

 

 

Likaplus.hr :
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :
OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Čovići i Prozor.Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022. 08:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja općine Rakovica da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Drakulić Rijeka .

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022.
09:00 do 14:00 sati
 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU


Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na našim elektroenergetskim postrojenjima biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja Visuć.

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
10.08.2022. 09:00 do 11:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :