Utorak , 16.8.2022. | 03:13

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 28.5.2021. u 22:48
Prikaza: 467

Novo vozilo za hitnu medicinu

LS Županija : Novo vozilo za hitnu medicinu

Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije Sjedište Gospić od danas je opremljeniji za novo vozilo za obavljanje izvanbolničke hitne medicinske službe opremljeno potrebnom medicinskom opremom i uređajima. U ime Zavoda za hitnu medicinu vozilo je preuzela ravnateljica Martina Brmbolić.–Nabavna vrijednost ovog vozila je 634.323,75 kuna, od čega je Ličko-senjska županija doznačila 580 000 kuna, dok smo ostatak financirali iz vlastitih sredstava. 

Vozilo je većih gabarita i opremljeno je sa svom opremom i uređajima za zbrinjavanje pacijenata na najbolji mogući način. Vozilo je marke Wolksvagen koje, između ostaloga, omogućuje smještanje prijenosnoga inkubatora, što je od ogromnog značenja za transport novorođene djece koju treba prevesti u veće centre na daljnje liječenje.

 Zavod za hitnu medicinu ima sedam ispostava i trenutno raspolaže sa 20-ak vozila, prosječne starosti oko sedam godina. Intencija nam je poboljšavati naš vozni park kako bi vozila hitne medicinske pomoći bila što novija i kvalitetnija. Ovim putem se želim zahvaliti Ličko-senjskoj županiji i županu Darku Milinoviću, ali ne samo zbog ovoga vozila, već na stalnoj spremnosti da sasluša naše probleme i redovno nam pomaže u njihovom riješavanju, istaknula je ravnateljica Brmbolić.

Na ove riječi nadovezao se župan Darko Milinović rekavši kako Gospić i županija od ranije imaju kvalitetnu medicinsku uslugu pa je Opća bolnica Gospić postala lička klinika Schwarcwald.–Želim čestitati svim kolegama na dugogodišnjim zalaganjima, što su učinili i čine na dobrobit naših sugrađana. To se posebno pokazalo i tijekom ove korona-epidemije i čini mi se da tu bolest ipak polako pobjeđujemo. Zato ću još jednom pozvati sve koji to nisu učinili da se cijepe protiv COVID-19. Zadnji veći kontigent vozila je na ove prostore stigao dok sam još bio ministar. 

Zato treba razmišljati o još većoj obnovi voznog parka medicinskih ustanova. Često su taj „zlatni sat", svaka minuta, presudni za spas nečijeg života. Kroz ovakvo vozilo te minute želimo učiniti još boljim i kada god čujemo zvukove sirena vozila hitne medicinke pomoći uvijek se pitamo jesu li uspjeli stići na vrijeme i spasiti nečiji život.

Ličko-senjska županija vodi brigu o zdravstvenom sustavu. Svako malo pomažemo u nabavi vozila za Domove zdravlja i Općoj bolnici Gospić. Ovo je zapravo način na koji svatko mora voditi brigu o nivou zdravstvenih usluga. Veći nivo zdravstvenih usluga prvenstveno ovisi o zaposlenicima, ali i ostaloj opremi. Tu se svakako ubrajaju i vozila. Djelatnicima Hitne medicinske pomoći i svim zdravstvenih ustanova još jednom zahvaljujem na radu. Ovim čestitkama treba dodati kako mnogi pacijenti izvan Like koji su se liječili u ovoj bolnici uvijek govore „nema nadaleko ustanove poput gospićke bolnice", naglasio je župan Darko Milinović.

Primopredaju novog sanitetskog vozila bili su nazočni djelatnici Hitne medicinske pomoći, nekolicina lječnika i ravnateljica OB Gospić dr. Sandra Čubelić.

Likaplus.hr :

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :
OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Čovići i Prozor.Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022. 08:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja općine Rakovica da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Drakulić Rijeka .

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022.
09:00 do 14:00 sati
 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU


Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na našim elektroenergetskim postrojenjima biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja Visuć.

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
10.08.2022. 09:00 do 11:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :