Utorak , 16.8.2022. | 02:39

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 3.7.2021. u 7:14
Prikaza: 415

LAG Lika održao radionice

LS Županija : LAG Lika održao radionice

LAG LIKA održao radionice za potencijalne prijavitelje na mjeru za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti

U DVD-u Rakovici i u Kulturno Informativnom Centru u Gospiću su 30. lipnja 2021. i 01. srpnja 2021. godine održane informativne radionice u svrhu predstavljanja LAG natječaja iz mjere 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima temeljem Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA za razdoblje 2014.-2020.

Ivana Starčević, Voditeljica LAG-a okupljene sudionike upoznala je s otvorenim natječajem, natječajnom dokumentacijom te samim postupkom prijave na natječaj.

Podsjećamo, potpora je namijenjena OPG-ima, obrtima, trgovačkim društvima i zadrugama sa sjedištem na području LAG-a LIKA (Brinje, Donji Lapac, Gračac, Karlobag, Lovinac, Perušić, Plitvička Jezera, Rakovica, Udbina, Vrhovine, Gospić i Senj), koji imaju registriranu nepoljoprivrednu djelatnost i ulažu u njen razvoj. Ukupan iznos sredstava na ovom LAG Natječaju je 293.601,45 HRKpri čemu je u slučaju povećanog interesa korisnika moguće povećanje alokacije sredstava. Najniži iznos javne potpore je 3.500,00 EUR dok je najviši iznos 35.000,00 EUR uz intenzitet potpore do 70% prihvatljivih troškova.

Svi zainteresirani Zahtjeve za potporu na ovu mjeru mogu podnijeti od 06. srpnja 2021., a najkasnije do 06. kolovoza 2021.

Zainteresirane osobe koje nisu bile u mogućnosti prisustvovati radionicama sve potrebne informacije mogu pronaći na web stranici LAG-a LIKA (www.lag-lika.hr) ili upitom s jasno naznačenom referencom na ovaj Natječaj, a pitanja moguće je poslati od dana objave natječaja do najkasnije 15 dana prije isteka roka za podnošenje Zahtjeva za potporu isključivo putem e-pošte na adresu: lag-lika@lag-lika.hr

Prezentaciju sa informativne radionice, tekst LAG Natječaja i svu natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na stranici LAG-a LIKA.

 

LAG LIKA

 

Likaplus.hr :
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :
OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Čovići i Prozor.Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022. 08:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja općine Rakovica da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Drakulić Rijeka .

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022.
09:00 do 14:00 sati
 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU


Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na našim elektroenergetskim postrojenjima biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja Visuć.

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
10.08.2022. 09:00 do 11:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :