Srijeda , 30.11.2022. | 17:27

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 18.2.2013. u 0:10
Prikaza: 4155
Autor: Likaplus/A.O.

DVD Velebit-Lovinac

Izvještajna i izborna skupština

Lovinac : Izvještajna i izborna skupština Danijel Jurjević, načelnik Općine Lovinac(Foto: LIKAPLUS)

Lovinac- Održana je izvještajna a ove godine i izborna skupština DVD Velebit- Lovinac. Uz državnu himnu i pozivanjem na minutu šutnje da se oda počast svim poginulim i umrlim vatrogascima, te svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Andrija Ostović.           

 Odmah zatim je izvršio pozdravljanje prisutnih gostiju i to:- Ravnatelja DUZS-a gospodina dr.sc. Jadrana Perinića,-         Načelnika PU L-S gospodina mr. krim. Antu Podnara sa svojim suradnicima Markom Došen načelnikom PP Karlobag i Ivicom Pavelić pomoćnikom načelnice u PP Gospić,-  Žup. Vat. Zapovjednika gospodina Ivicu Radoševića,- Pročelnika PUZS-a Gospić gospodina Josu Živkovića,- Zapovjednika na HAC-u i DVD-u Pazarište gospodina Stjepana Rukavinu,Zamjenika zapovjednika g. Željka Došena i druge službenike iz JVP.- Predsjednika DVD-a Ribarići kod Ogulina gospodina Mladena Paušića kao i druge predstavnike istog DVD-a,- Načelnika općine Lovinac, počasnog predsjednika i člana UO u DVD-u gospodina Daniela Jurjevića dipl. oec.,-Predsjednika općinskog Vijeća općine Lovinac gospodina   Vlatka Duvnjaka dr. med., počasnog predsjednika i člana UO u DVD-u,- Zamjenika upravitelja u Šumariji Sveti Rok gospodina Vladu Trobića,- Predstavnika HEP-a gospodina Nikolu Šulentića,- Sponzora Željka Oreškovića zv. Macola,- Sve prisutne sestre i braću vatrogasce, vatrogasnu mladež i druge goste.

Na izbornom dijelu skupštine za novog-starog predsjednika izabran je ponovno Andrija Ostović, za zapovjednika Mile Despot, za tajnika Đurđica Klepić, za dopredsjednika Mile Šulentić, za zamjenika zapovjednika Nikola Miletić, za zapovjednicu mladeži ponovno je izabrana Katarina Lulić a za zamjenika zapovjednice mladeži izabran je Niko Mašić.           

 U nadzorni odbor ponovno je za predsjednika izabran Ivan Prpić, te drugi članovi: Grgur Dobrić, Martin Rončević, Milan Pavelić i Mile Prpić.           

 Za Upravni odbor su izabrani Andrija Ostović za predsjednika te ostali članovi: Mile Despot, Đurđica Klepić, Mile Šulentić, Petar Jagar, Načelnik općine Daniel Jurjević, Predsjednik općinskog Vijeća Vlatko Duvnjak, Branimir Mikić i Andrej Ostović. Predsjednik DVD-a Andrija Ostović  je u izvještajnom djelu skupštine posebno naglasio da su u 2012. godini bile ukupno 104 vatrogasne intervencije i 41 dostava vode kroz srpanj i kolovoz, domaćinstvima na području općine koja imaju problema sa vodoopskrbom.

Također je naglasio da od ukupnog broja intervencija i povećanih obima poslova te nedostatka potrebne tehnike i opreme od JVP-a Gospić je zatražena pomoć u 5 različitih intervencija te pomoć iz zraka u 4 različite intervencije. Zbog povećane angažiranosti u gašenju požara tijekom cijele godine i iskazanim vozačkim sposobnostima, posebno u upravljanju sa vatrogasnom cisternom, predsjednik DVD-a je za 2012. godinu proglasio Antonia Lulića za vatrogasca godine i poklonio mu jedan lijepi sat.Sva podnesena izvješća o radu i financijskim troškovima u 2012. godini, te planom rada i financijskom konstrukcijom u 2013. godini, te izvješće o nadzorima je jednoglasno prihvaćeno.  Predsjednik DVD-a je također naglasio vidno poboljšanje suradnje s policijom, što je potkrijepio činjenicom da je danas na skupštini osim predstavnika PP Gospić, prisutan i sam načelnik PU Ličko-senjske, koji je osobno došao dati svoj doprinos poboljšanju suradnje.

Nazočnima su se još obratili:- Načelnik općine Lovinac gospodin Daniel Jurjević, koji jepozdravio rad DVD-a kao i naglasio njegovu veliku ulogu u radu i životu općine. Posebno je istaknuo da mu je drago vidjeti veliki broj mladeži u  DVD-u, te da su oni garancija budućeg rada društva.Zapovjednik vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije gospodin Ivica Radošević čestitao je izabranom vodstvu DVD-a, te naglasio da je društvo koji operativno djeluje samo 4 godine napravilo puno u operativnom djelu rada te da su u protekloj godini 104 puta intervenirali što je dokaz njihove interventne spremnosti na sve ugroze. Načelnik PU Ličko-senjske gospodin mr. krim. Ante Podnar uputio je čestitke izabranom vodstvu DVD-a te naglasio dobru suradnju s vatrogasnim postrojbama te da će se zajedničkim snagama i dalje raditi na svim preventivnim zadaćama da se broj požara smanji.Ravnatelj DUZS-a gospodin dr. sc. Jadran Perinić  obraćajući senazočnima, naglasio je neospornu ulogu vatrogastva u društvu a poziv vatrogasca smatra iznimno hrabrim i plemenitim. 

Stoga smatra da je potrebno stvoriti takav zakonski okvir s kojim će se osigurati konzistentan sustav vatrogastva, koji će građanima služiti na još bolji i učinkovitiji način. Za iskazani doprinos u razvijanju vatrogastva na području općine Lovinac, predsjednik DVD-a je ravnatelju DUZS-a gospodinu dr. sc. Jadranu Periniću uručio zahvalnicu. Nakon što je predsjednik DVD-a izvršio odjavu  službenog dijela skupštine, pozvao je prisutne da nastave sa blagovanjem i zabavljanjem koje se potrajalo do dugo u noć.                                                                          

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
velebit

velebit

Komentirano: 18.2.2013. | 18:31

1

Bravo vatrogasci

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : U Lovincu - "Dani sira i ličkog krumpira"

Subota 8.10.

U Lovincu - "Dani sira i ličkog krumpira"

3.10.2022. | 17:49
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.11.2022.

08:30 do 15:00 sati

01.12.2022.

08:30 do 15:00 sati

02.12.2022.

08:30 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Klanca(Rukavine i Balenija).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

01.12.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Bilaj i to : kbr. 20,35,40,42,78,111,8792,88,86,79,36,34,100,98,97,96,95 i 89.

 

Povremeni prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

01.12.2022.

08:30 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Klanca(Rukavine i Balenija).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.11.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :