Nedjelja , 31.5.2020. | 04:41

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 1.11.2015. u 17:54
Prikaza: 2443
Autor: Likaplus

Demantij

Radi suda, a ne načelnika

Karlobag : Radi suda, a ne načelnika

Demantij na konferenciju SDP-a u Gospiću u vezi udovice Domovinskog rata i navodnog šikaniranja od strane načelnika Općine Karlobag

Gđa. Vrban nije udaljena iz službe zbog pokrenutih kaznenih prijava i samovolje mene kao općinskog načelnika nego zbog izdanog kaznenog naloga kojim je Općinski sud u Gospiću gđu. Vrban osudio zbog kaznenog djela koje je počinila u službi na radnom mjestu u Općini Karlobag.U skladu s tim i tek nakon izdanog kaznenog naloga, protiv iste službenice je pokrenut postupak zbog teške povrede službene dužnosti i ista je udaljena sa posla do završetka postupka.Vezano na izjave čelnika gradskog SDP-a g. Marasa i gđe. Vrban istu onda ne šikanira samo HDZ već i hrvatsko pravosuđe koje se drznilo istu osuditi za kazneno djelo iako je udovica hrvatskog branitelja.

Da ne ističem daljne laži iznesene na moje ime na spomenutoj konferenciji oko smanijvanja plaća i šikaniranja službenika u Općini Karlobag iznesti ću samo podatak da prilikom dolaska na mjesto općinskog načelnika u Općini Karlobag niti jednog službenika nisam niti premjestio niti dao otkaz. Uz toliki strah i mobbing na poslu koje gđa Vrban proživljava sve ove godine dovoljno govori podatak da je ista u dva mjeseca za vrijeme radnog vremena sa službenog telefona samo sa svojom svekrvom razgovarala više od 150 puta u ukupnom trajanju 5 i pol sati.

Jedini polovično istiniti podatak i zapravo cijeli razlog medijske hajke gđe Vrban je smanjenje njene plaće. Naime, reorganizacijom Jedinstvenog upravnog odjela 2010. godine koeficijent gđe Vrban usklađen je sa koeficijentom ostalih referenata unutar upravnog odjela što je kod nje izazvalo revolt. Smatrali smo da je za obim posla i srednju stručnu spremu koju ima gđa. Vrban više nego primjerena plaća od 5500.00 kn. Od tada kreće to tzv. šikaniranje gđe Vrban kao udovice i mobbing na poslu. Iako nam je do tada pokazivala slike svog glasačkog listića zaokruženog na lokalnim izborima 2009. godine za mene i listu HDZ-a odjednom više nismo valjali. Prijavljivani smo raznim udrugama i institucijama i naravno da do danas taj mobbing i šikaniranje gđe Vrban nije niti istraživano niti dokazano.

Žalosno je u cijeloj ovoj priči, iako za čelnika gradskog odbora SDP-a g. Marasa nisam iznenađen, iskorištavanje žrtve jednog mladića koji je nesebično 1995. godine dao život za našu domovinu, a sve kako bi se ostvarili sebični osobni interesi. Tako je nama kao vodstvu Općine Karlobag gđa. Vrban još prije nekoliko godina zabranila odavanje počasti na grobu tog hrvatskog heroja. Zabranjeno nam je i objavljivati sjećanja putem javnih medija na dan njegove pogibije. Poštujući njegovu žrtvu nismo više službeno obilazili njegov grob, ali sjećanje na njega i polaganje vijenca koji sam i jučer kao i prethodnih godina položio na mjesto pogibije njega, drugog sumještana Općine Karlobag i ostalih hrvatskih heroja na Ljubovu nitko nam neće zabraniti.

Ovim putem apeliram na čelnike SDP-a da žrtvu tog mladića kao i ostalih hrvatskih heroja ne koriste kao predizbornu kampanju. Nisam znao da je gđa. Vrban članica SDP-a jer je do 2014. godine bila redoviti član Općinskog izbornog povjerenstva kao nestranačkog tijela.

Maras u svrhu svoje osobne probitačnosti, jer ona mu je ipak važnija od stranačke, u vrijeme predizborne kampanje ne bira sredstva da bi oblatio mene i HDZ. Obični građanin ove županije iznenadio bi se da tako moralna veličina u liku g. Marasa prilikom izbora ravnatelja Javne ustanove park prirode Velebit moralno dozvoljava da se s tog mjesta smijeni branitelj i od upravnog odbora podržana osoba, a imenuje supruga g. Marasa. Toliko sposobna veličina morala je dolaskom SDP-a na vlast zauzeti i mjesto predsjednika Upravnog odbora Veleučilišta Nikola Tesla, a pod čijim je upravljanjem čak i odgođena promocija prvostupnika jer se njegov ne zakonito izabrani dekan nije smio potpisati na diplome.

Ne čini li g. Maras prozivajući mene mafijašem i kriminalcem isto ono za što me optužuje? Bez ikakvih dokaza izlažući me kao dragovoljca Domovinskog rata medijskom linču ne šikanira li me kao građana drugog reda? Nisam iznenađen takvom politikom SDP-a na nacinalnoj, a ni na regionalnoj razini gdje su upravo oni radi obračuna sa neistomišljenicima putem represivnog aparata progonili sve one koji nisu uz njih. Zbog nemogućnosti da nabroje silne projekte koje su za svog mandata ostvarili u Ličkoj-senjskoj županiji blate druge kako bi dobili izborne poene. Ali samo do 08. studenog. Nakon tog datuma vjerujem da će domovina za koju smo se borili krenuti u domoljubnom smjeru. Možda se tad rasvijetle činjenice zbog kojih sam i ja bio pritvaran jer sam ih otkrio, a radni stroj koji je jedan od razloga mog progona još i danas nakon dvije godine stoji oduzet pred policijskom postajom Karlobag.

PREDSJEDNIK OO HDZ
OPĆINE KARLOBAG I
OPĆINSKI NAČELNIK
Ivan Tomljenović

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :