Nedjelja , 17.10.2021. | 18:19

Pretraživanje

Gospodarstvo

Objavljeno: 15.2.2012. u 20:46
Prikaza: 2433
Autor: Likaplus

Karlobag poslije

Nevrijeme stalo, zbrajamo štetu

Karlobag : Nevrijeme stalo, zbrajamo štetu

Župan proglasio elemetarnu nepogodu za Karlobag


Karlobag-Milan Jurković, župan ličko-senjski, u ponedjeljak je proglasio elementarnu nepogodu za područje općine Karlobag, a danas je isto učinjeno i za područje grada Senja.
Elementarna nepogoda, "uzrokovana dugotrajnim djelovanjem orkanske bure praćene snijegom i izrazito niskim temperaturama", proglašena je zbog materijalne štete na stambenim i gospodarskim objektima, vodovima, elektrovodovima i drugoj materijalnoj imovini, stoji u priopćenju župana Milana Jurkovića.
Iz općine Karlobag pozivaju mještane da do 20. veljače prijave materijalnu štetu nastalu zbog nevremena u prostorijama općine.
Orkanska bura, s udarima većim od 250 kilometara na sat, u Karlobagu je oštetila ili potpuno uništila gotovo 150 krovova. Na ovom području proglašena je elementarna nepogoda, a šteta iznosi najmanje 2 milijuna kuna. Razmjerima nevremena stanovnici su šokirani.
'Bilo je tu jakih bura, ali ovo je bilo nešto strašno', tvrdi Boris iz Karlobaga. 'Polovicu krova je odnijelo, izolaciju i sve živo i sad se nadamo da neće doći kiša ili ne znam što drugo, da možemo pokriti, da možemo sanirati', ispričala je Ksenija, također iz Karlobaga.

 

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : HDZ opet najavljuje vodu kao i 2019.

Nevjerojatno

HDZ opet najavljuje vodu kao i 2019.

13.5.2021. | 15:49
Likaplus.hr : Stigla struja  za područje Karlobaga

HEP radi

Stigla struja za područje Karlobaga

13.2.2012. | 22:25
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :