Nedjelja , 19.9.2021. | 12:12

Pretraživanje

Karlobag

Objavljeno: 3.8.2021. u 23:19
Prikaza: 343
Autor: Likaplus.hr

Ugovor vrijedan 4 milijuna kuna

Karlobag : Ugovor vrijedan 4 milijuna kuna

U Karlobagu potpisan Ugovor vrijedan 4 milijuna kuna za izvanrednu sanaciju dijelova luke Karlobag

U prostorijama Općine Karlobag potpisan je danas Ugovor koji će označiti novu eru u izvanrednom održavanju dijelova luke Karlobag. Riječ je o IV. fazi održavanja ove luke, u vrijednosti od 4.125 000 kuna. Ugovore su u ime Lučke uprave Senj i izvođača radova „Izgradnja" d.o.o. iz Crikvenice potpisali Predrag Dešić i direktor Arsen Bistričić.

U obraćanju novinarima načelnik Općine Karlobag Boris Smojver još jednom je zahvalio svima koji, svako na svoj način, skrbe o Karlobagu.

-Današnji Ugovor o sanaciji karlobaške rive puno nam znači jer ta riva potječe još iz vremena Austro-ugarske. Riva je trenutno u derutnom stanju i sanacija je neophodna. Zato se posebno zahvaljujem Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, kao i ministru Butkoviću koji su uvijek imali sluha kako bi se s tri milijuna kuna izvršila ova faza sanacije rive, rekao je načelnik Smojver.

Potpisivanje Ugovora s izvođačem radova voditelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić vidi kao planska ulaganja i nastavak inače izvršne suradnje s Općinom Karlobag.

-Naša Lučka uprava je unatrag četiri godine uz pomoć resornog Ministarstva uložila značajna sredstva u sanaciju jednog dijela luke Karlobag. Treba reći da je naša Lučka uprava već izradila cjelokupnu dokumentaciju sanacije luke Karlobag, što će stajati oko 16 milijuna kuna. Zajedno s Općinom Karlobag zaključeno je kako je najkritičnija dionica od sjevernog istezališta do srednjeg gata. To je zahvat u dužini od 70 metara koji predviđa sanaciju, izradu temelja i sanaciju šetnog dijela. Važno je reći kako je dio kamenja u rivi dotrajao i morat će se zamijeniti. Tako luka Karlobag neće izgubiti svoju vizuru i funkciju.

Sljedeće godine se nadamo nastavku sanacije rive od središnjeg gata pa do izlaska iz mjesta Karlobag, uvjeren je Predrag Dešić iz Lučke uprave Senj.

Župan ličko-senjski Ernest Petry također nije dvojio o važnosti ovoga Ugovora i projekta kojim će se izvršiti sanacija dijela karlobaške rive.

-Hvala svima koji sudjeluju u realizaciji ovoga projekta, od resornog Ministarstva, Lučke uprave, izvođača radova do Općine Karlobag. Uz čestitke mogu obećati da će Ličko-senjska županija i ja kao župan i dalje vrlo aktivno sudjelovati i poticati razvoj cjelokupnog priobalnog područja naše županije i Općine Karlobag. Ponosni smo što se danas potpisao Ugovor o sanaciji četvrte dionice čija je vrijednost 4.125 000 kuna. Osim što je ovo vrlo važan projekt za Karlobag, tako će se realizirati i brojni projekt u zaleđu ove općine u kojima će i dalje sudjelovati županija.

Ovo je prigoda još jednom zahvaliti se Vladi RH i resornom ministarstvu i ministru Olegu Butkoviću. Imamo jedan doista fenomenalan i korektan odnos, a za ovaj projekt doznačeno je tri milijuna kuna. U tijeku je realizacija brojnih projekata na ovome području, a Vlada RH, resorni ministri i Ličko-senjska županija ćemo i dalje biti pouzdan support pri njihovoj realizaciji, zaključio je župan Ernest Petry.

 

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : HDZ opet najavljuje vodu kao i 2019.

Nevjerojatno

HDZ opet najavljuje vodu kao i 2019.

13.5.2021. | 15:49
Likaplus.hr : Niti HDZ niti LiPO

Domovinski pokret

Niti HDZ niti LiPO

29.4.2021. | 5:58
Likaplus.hr : Domaćinima MNK Karlobag

Turnir u Karlobagu

Domaćinima MNK Karlobag

31.7.2018. | 12:07
Likaplus.hr : Došao ukrasti šteke cigareta

Nije odolio ovisnosti

Došao ukrasti šteke cigareta

15.11.2017. | 9:53
Likaplus.hr : Turnir u Karlobagu , 13. 8. 2017.

Odgođeno radi nevremena

Turnir u Karlobagu , 13. 8. 2017.

5.8.2017. | 11:18
Likaplus.hr : "Heroji Domovinskog rata"

5.Malonogometni turnir

"Heroji Domovinskog rata"

30.7.2017. | 17:16
Likaplus.hr : Karlobag s "herojima Domovinskog rata"

Pripreme za Oluju

Karlobag s "herojima Domovinskog rata"

6.6.2017. | 9:22
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :