Subota , 22.7.2017. | 04:43

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 18.5.2017. u 10:43
Prikaza: 106
Autor: Likaplus

Gospićka srca kucaju za Urbani vrt

Gospić : Gospićka srca kucaju za Urbani vrt

Gospićka srca kucaju za Urbani vrt

 

Volonterska akcija održana povodom Međunarodnog dana obitelji u potpunosti je uspjela! U popodnevnim satima 17.05.2017. na lokaciji Urbanog vrta Gospić okupilo se 50-ak vrijednih volontera. Najbrojniji volonteri bili su nastavnici Osnovne škole sa učenicima i roditeljima koji su zajedničkim snagama uljepšali kutak za kukce i napravili još jednu zelenu učionicu. U uređivanju vrta sudjelovali su i djelatnici Policijske postaje Gospić, Kulturnog informativnog centra Gospić, LAG-a LIKA, studenti Veleučilišta Nikola Gospić, srednjoškolci te volonteri Udruge Pčelica, Društva naša djeca i Outwardbound. Bilo je lijepo ponovo vidjeti i volontere koji su se angažirali prošle godine kod formiranja vrta.

Tijekom volonterske akcije okopano je i pognojeno bobičasto voće, jabuka, začinska spirala i mirisni kutak. Uređen je balkonski vrt. Posađene su sadnice lavande, jagoda, posijana je mrkva, cikla, rotkvice, tikvice…Na kraju akcije je sve zaliveno i malčirano sa slamom. Usporedo s vrtlarskim radovima vrijedni domari Osnovne škole i KIC-a Gospić su sa pomagačima obnovili postojeće vrtne klupe i napravili nove. Uređeni su koševi za smeće. Sva drvenarija je prelakirana kako bi bila spremna za učenike koji u vrtu imaju priliku u praksi učiti o prirodi, biologiji, bioraznolikosti i poljoprivredi. Upravo su učenici kao naše mlade snage bili jučer i najvrjedniji volonteri koji su našli vremena za kopanje, plijevljenje, sađenje, šmirglanje klupa. Zbog njih je vrt i napravljen te ga takvoga treba s ljubavlju održavati. Da ne bi ostalo sve na radu, volonteri Društva naša djeca Gospić pobrinuli su se za igračke koje su zabavile one najmlađe nakon uređivanja vrta.

Puno je toga napravljeno u samo par sati vrijednog rada. Ponešto je i ostalo za neku drugu volontersku akciju o kojoj ćemo vas na vrijeme obavijestiti. Organizatori: LAG LIKA, Osnovna škola dr. Jure Turića Gospić, Policijska postaja Gospić, Društvo naša djeca Gospić, Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Pčelice te Kulturni informativni centar Gospić ovim putem najiskrenije zahvaljuju svojim sugrađanima na uloženom vremenu i pomoći oko uređivanja vrta te poklonjenim sadnicama, gnoju, slami i vodi za zalijevanje mladih biljčica.

Volontersku akciju su financijski podržali: Grad Gospić, Osnovna škola dr. Jure Turića Gospić, Kulturno informativni centar Gospić, Društvo naša djeca Gospić i djelatnici Policijske postaje Gospić.

 

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Zahvalnost i čestitka ličkim vatrogascima

dr Milinović, župan

Zahvalnost i čestitka ličkim vatrogascima

21.6.2017. | 20:02
Likaplus.hr : Pusić i Josipović mogu, Stier ne bi smio

Čudni kriteriji

Pusić i Josipović mogu, Stier ne bi smio

24.5.2017. | 22:41
Likaplus.hr : Proizvodnja i prodaja droge

Uhićen

Proizvodnja i prodaja droge

19.5.2017. | 16:30
Likaplus.hr : Škoro u Gospiću

8.5. 2017. u 20 sati

Škoro u Gospiću

6.5.2017. | 13:19
Likaplus.hr : 26 krunica za 26 godina

26 krunica za 26 godina

20.4.2017. | 22:58
Likaplus.hr : Lika ujedinila Zagreb

Lika ujedinila Zagreb

20.4.2017. | 13:06
Likaplus.hr : Otvorenje radio Gospića

Otvorenje radio Gospića

1.4.2017. | 6:58
Likaplus.hr : Prisega sudaca porotnika

Prisega sudaca porotnika

8.2.2017. | 20:19
Likaplus.hr : Dragovoljno predao tri puške...

U Korenici

Dragovoljno predao tri puške...

7.2.2017. | 8:57
Likaplus.hr : Tko je šutio o ovome zločinu 25 godina?

Tko je odgovoran?

Tko je šutio o ovome zločinu 25 godina?

29.12.2016. | 14:24
Likaplus.hr : Policija traži srpske zapovjednike

Nakon 25 godina

Policija traži srpske zapovjednike

27.12.2016. | 21:35
30 dana-Molitva za hrvatski narod i Hrvatsku- od 6. srpnja do 4.kolovoza 2017.
Likaplus.hr :
Oče, po zagovoru sv. Josipa,kojega si hrvatskomu narodu dao kao zaštitnika prije 330 godina, prikazujemo Ti ovu misnu žrtvu (ili ovu molitvu) za naš hrvatski narod u domovini i u svijetu i za našu domovinu Hrvatsku.
Oče, po zagovoru sv. Josipa, molimo Te obnovi našu zemlju i naš narod. Ujedini nas da budemo narod jedne misli, jednoga srca, u zajedništvu s Tobom. Neka se očituje da smo mi Tvoj narod, a Ti naš Bog i da nijedno oružje skovano protiv Tvoga naroda neće uspjeti, jer Ti si s nama i Ti nas vodiš.
Oče, po zagovoru sv. Josipa,molimo Te za vođe po Tvom srcu u našem narodu, da ga vode i zastupaju u sili i snazi Tvoga Duha, na dobro našega naroda i naše domovine Hrvatske, da se naš narod i naša domovina Hrvatska preobraze i procvjetaju na slavu Tvoga Imena.
Oče, po zagovoru sv. Josipa,molimo Te i za sve Hrvate koji ne žive na svojoj djedovini i koji su rasuti po svijetu, kojima je Hrvatska duboko u srcu. Blagoslovi njihove živote i obitelji, a one koji se trebaju vratiti, po zagovoru sv. Josipa, potakni da se vrate.
Oče, molimo Te i za sve one koji su otišli ispred nas– za sve pokojne branitelje i duše u čistilištu hrvatskoga roda, da uđu u zajedništvo s Tobom.
Oče, po zagovoru sv. Josipa,molimo Te i za sve one kojima je Hrvatska druga domovina, da žive u miru i blagoslovu s hrvatskim narodom.
 Marijo, Majko naša i Kraljice Hrvata, zajedno sa sv. Josipom, Tvojim zaručnikom, moli za ove nakane i trajno budi naša zagovornica pred Prijestoljem Nebeskim. Tako neka bude. Amen.
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :