Ponedjeljak , 19.2.2018. | 06:51

Gospic

slab snijegslab snijeg

Temperatura

-1°

Tlak zraka

1021.0 hPa

Vlažnost

95 %

Senj

slaba susnježica, jak vjetarslaba susnježica, jak vjetar

Temperatura

Tlak zraka

1017.3 hPa

Vlažnost

71 %

Gospic

slab snijegslab snijeg

Temperatura

-1°

Tlak zraka

1021.0 hPa

Vlažnost

95 %

Senj

slaba susnježica, jak vjetarslaba susnježica, jak vjetar

Temperatura

Tlak zraka

1017.3 hPa

Vlažnost

71 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 28.5.2017. u 23:35
Prikaza: 623
Autor: Likaplus

Pčelice

Obavijest o aktivnostima

Gospić : Obavijest o aktivnostima

Vikend iza nas bio je vrlo raznolik i zanimljiv za članove i volontere „Pčelica". U subotu, 27. svibnja 2017. sudjelovali smo u Krosu Jasikovac 2017., a isti dan imali smo i prvu veću akciju u provedbi građanske akcije „Zeleni park Gradina".

Treću godinu za redom članovi i volonteri „Pčelica" na Krosu Jasikovac predstavljaju rad Udruge „Pčelice" promotivnim materijalima i organiziranjem različitih igara za sudionike i posjetitelje krosa. Kao i svake godine društvo su nam bili članovi i volonteri DND grada Gospića, a ove godine pridružili su se i članovi Likovne udruge Lika. Posjetitelji su na štandovima mogli dobiti informacije o radu udruga, vidjeti promotivne materijale te ispuniti Putovnicu za Dane otvorenih vrata udruga.

Volonteri „Pčelica" Josip, Ankica, Nikolina R., Marija, Petra i Nikolina S. animirali su posjetitelje krosa i sudionike da zaigraju jednu od igara i provjere svoje vještine. Bilo je važno sudjelovati i zabaviti se, a koliko smo mogli vidjeli po slikama tako je i bilo. Hvala našim dragim volonterima koji uvijek daju sve od sebe pa svaka aktivnost bude uspješna i zabavna, hvala volonterima i članovima udruga DND Gospić i LU Lika na pomoći, podršci, suradnji i ugodnom društvu. Hvala mamama Marijani, Aniti i Marijani na sudjelovanju u provođenju igara i informativnom dijelu predstavljanja rada „Pčelica". Hvala Marijanu i Jasminki Ćaćić na prijevozu svih rekvizita za igre. Sve pohvale organizatoru tj. članovima i volonterima Udruge LEA te vjerujemo kako ovaj hvale vrijedan događaj postaje već tradicija u našem gradu.

U isto vrijeme kako se odvijao Kros Jasikovac, „Pčelice" su uz veliku pomoć mještana Ličkog Novog provele prvu akciju uređenja okoliša PŠ Lički Novi. Naime, kako smo već obavještavali javnost nakon pripremnih radnji koje su odrađivali mještani i mjesni odbor Lički Novi prva veća akcija u sklopu građanske akcije „Zeleni park Gradina" počela je u subotu, 27. svibnja 2017. u 11h. Akciji su prethodili pripremni radovi proteklih par tjedana koje su odrađivali domar škole Pajo u dogovoru s učiteljicom Anom i članovima „Pčelica" te predsjednik Mjesnog odbora Zoran uz veliku pomoć mještana. Odradili su teške poslove i odlično pripremili teren za daljnji tijek akcije. Osim građanske akcije „Zeleni park Gradina" koja za cilj ima urediti okoliš PŠ Lički Novi, u obnovu i uređenje škole uključio se Grad Gospić, matična škola OŠ dr. Jure Turić i Mjesni odbor. Unatrag nekoliko mjeseci odrađeni su poslovi postavljanja oluka, uvođenja centralnog grijanja i postavljanja željezne konstrukcije ograde te su navedene investicije zahtijevale i veće financijsko ulaganje.

Poziv na prvu akciju imao je odličan odjek te se u subotu kod škole okupilo oko pedesetak ljudi i djece koji su jedva čekali podjelu zadataka i početak rada. Okupljene je posjetio i gradonačelnik Petar sa suradnicima i ravnatelj matične škole Ivica te smo se svi zajedno zahvalili mještanima na podršci i iskazali zadovoljstvo odličnom međusobnom suradnjom. I onda je krenuo rad, ili bolje rečeno čarolija vrijednih ruku. Radilo se vrijedno od 11h uz kratku pauzu od nekih pola sata sve do 19h, a pojedinci su i nakon 19h ostali dovršiti betonažu za golove i korito za cvijeće. Kako se radilo više stvari odjednom – postavljanje koša za košarku, uređenje drvarnice, bojanje rukometnih golova, priprema vrtnog namještaja od paleta i uređenje malih starinskih drvenih školskih stolica, obrada i bojanje letvica za ogradu (njih oko 650 komada) te šalovanje i betoniranje korita za cvijeće, sudionici akcije su se opredijelili za aktivnosti i cijeli dan vrijedno radili. Novljanke su jako pazile na nas pa nam nije falilo domaćih kolača, buhtli, krafni, palačinaka i svakakvih drugih slastica. Cijelo vrijeme akcije čuo se razgovor, zezancija i smijeh. Ono što nas je posebno razveselilo bio je razglas koji nam je posudio Mjesni odbor te je rad bio još lakši uz pjesmu i glazbu. S obzirom da se učenici i učiteljica PŠ Lički Novi uvijek rado odazivaju na humanitarne akcije za „Pčelice" te rado s roditeljima sudjeluju na radionicama znali smo da ćemo imati veliku pomoć u provedbi akcije. No iskreno, ponovo nas je oduševio entuzijazam Novljana, njihov rad, njihova pomoć i osmijeh. Djeca su naravno, bila odlična. Marljivo su šmirglala, bojala, nosila stvari, pomagala i svoj dio posla ozbiljno odrađivala. Na kraju dana znali smo da se sav trud i rad isplati kada su stariji dečki postavili golove za rukomet i započeli s igrom, a manja djeca privukla stolice i promatrali igru ili kada su svi skupa umorni, ali sretni i zadovoljni posjedali na upravo sklopljene klupe od paleta. U subotu se jako puno posla napravilo te smo iskreno ponosni na ovakvu suradnju, na ovakvo druženje i na ovakvu aktivnost dobrih ljudi. Tada i teški poslovi postaju lakši jer se radi zajedno i s uvažavanjem, a za dobrobit djece. Hvala OŠ dr. Jure Turića na osiguravanju sendviča i podršci, Gradu Gospiću i Mjesnom odboru na organizacijskoj podršci i pomoći. Veliko hvala svima koji su bili u subotu u Novome - djeci, mamama, tatama i mještanima, djelatnicama matične škole i svima koji su došli na akciju. S vama svima lako je planirati i provoditi akcije.

Kako su se navedene aktivnosti, uz aktivnost uređenja prostora „Pčelica", održavale u obilježavanju tjedna volontiranja sve tri aktivnosti prijavili smo na manifestaciju Hrvatska volontira 2017. Na taj se način želimo zahvaliti svim našim volonterima i dobrim ljudima koji nam volonterski od srca pomažu te želimo pokazati i dokazati da naš grad i Lika imaju veliku snagu u dobroti običnih ljudi. Iskreno cijenimo svaku dobru gestu, a od srca zahvaljujemo svim ljudima koji nam daju podršku i prepoznaju naš rad.

 

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Starčević podržava prosvjed protiv Vučića

HSP-priopćenje

Starčević podržava prosvjed protiv Vučića

11.2.2018. | 19:32
Likaplus.hr : Lalić stavio Zagorca u skupštinu Županije?

Sin mu slavi Krajinu

Lalić stavio Zagorca u skupštinu Županije?

31.1.2018. | 22:31
Nikola Lalić, zamjenik župana Ličko senjske županije stavio je u Općinsko vijeće člana SDSS-a koji se na snimci iz 1991. smije na spomen "klanja Hrvata iako izvijese bijelu zastavu", a u Županijsku skupštinu oca promotora propale zločinačke Krajine...To je SDSS, pa koalirajte ..
Likaplus.hr : Pupovac opet politizira božićni domjenak

Dokle šutnja Vlade???

Pupovac opet politizira božićni domjenak

7.1.2018. | 17:24
Pupovac politizira božićne domjenke, Vlada RH šuti na sve to, lijevi mediji šute ko zaliveni, patrijarh SPC u obraćanju za Božić još više politizira, mediji opet šute u Hrvatskoj, iako spominje i Hrvatsku, ali kada progovori koji katolički biskup u sklopu propovijedi nešto o stan
Likaplus.hr : Trgovina Pupovac-Plenković

Trgovina Pupovac-Plenković

5.1.2018. | 17:40
Ništa novo, po općinama vidimo da SDSS i načelnici koji su na vlasti isto trguju i vraćaju dug SDSS-u. Da nije žalosno, bilo bi smiješno...
Likaplus.hr : Ponižavanje iz Zagreba nećemo trpjeti...

dr Milinović na tiskovnoj

Ponižavanje iz Zagreba nećemo trpjeti...

4.1.2018. | 13:26
Likaplus.hr : Prijete li Gospiću novi izbori?

Priopćenje gradonačelnika

Prijete li Gospiću novi izbori?

2.1.2018. | 8:49
Likaplus.hr : On nije kao neki, obećaju, pa slažu...

Odrekao se plaće

On nije kao neki, obećaju, pa slažu...

23.12.2017. | 19:18
On nije kao neki koji obećaju u kampanji, pa slažu. On je obećao odreći se svoje plaće i dati to u stipendije i to je i učinio-KARLO STARČEVIĆ
Likaplus.hr : Hrvatska je griješila prema Hrvatima BIH

Karlo Starčević

Hrvatska je griješila prema Hrvatima BIH

27.11.2017. | 10:42
Likaplus.hr : Lika je uvijek živjela domoljublje

Predsjednica RH

Lika je uvijek živjela domoljublje

4.9.2017. | 17:17
Likaplus.hr : Bruna Esih i Hasanbegović uputili pismo

Bandiću,Plenkoviću...

Bruna Esih i Hasanbegović uputili pismo

19.6.2017. | 7:39
Likaplus.hr : Drugo lice strasti

KIC,Gospić

Drugo lice strasti

17.6.2017. | 17:52
Likaplus.hr : Ljetna škola Nikola Tesla

Ljetna škola Nikola Tesla

14.6.2017. | 10:32
Likaplus.hr : Čarolija Krfa i Rodosa

Čarolija Krfa i Rodosa

1.6.2017. | 10:40
Likaplus.hr : Petar Krmpotić pobijedio u Mušaluku

Bolji za 21 glas

Petar Krmpotić pobijedio u Mušaluku

28.5.2017. | 23:09
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :