Srijeda , 30.11.2022. | 17:38

Pretraživanje

Obrazovanje

Objavljeno: 18.10.2022. u 19:36
Prikaza: 150
Autor: Likaplus.hr

OŠ Donji Lapac

Svečano otvorena novouređena igrališta

D. Lapac : Svečano otvorena novouređena igrališta
DONJI LAPAC - Danas je upriličeno svečano otvorenje novouređenih igrališta Osnovne škole Donji Lapac zbog čega učenici Osnovne škole Donji Lapac imaju poseban razlog za zadovoljstvo.

Za završeni projekt obnove i uređenja dva igrališta Osnovne škole Donji Lapac, Ličko-senjska županija provela je postupak javne nabave te za uređenje istoga osigurala sredstva kroz Plan kapitalnih ulaganja u 2022. godini. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 251.282,68 kn s PDV-om. 

Svečanosti otvorenja prisustvovao je ličko-senjski župan Ernest Petry sa zamjenicom Jasnom Orešković Brkljačić, zamjenik župana Milan Uzelac, načelnik Općine Donji Lapac Ilija Obradović, zamjenik načelnika Općine Miro Tomić, ravnatelj Osnovne škole Donji Lapac Marko Matić, velečasni Igor Lulić, protojerej Predrag Sušić te Joso Vrkljan, direktor poduzeća „Lika ceste" d.o.o. koje je ujedno bilo i izvođač radova. Uslugu stručnog nadzora obavila je tvrtka Dankom-projekt d.o.o. iz Kompolja, te mnogobrojni učitelji i učenici osnovne škole.
Povodom svečanog otvorenja igrališta, vrpcu je prerezao ličko-senjski župan Ernest Petry u nazočnosti načelnika Općine Donji Lapac Ilije Obradovića. Župan Petry je nakon otvorenja igrališta istaknuo: „Posebno nam je drago što smo napokon ovim ulaganjem osigurali adekvatna igrališta za provođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture za najmlađe korisnike u Donjem Lapcu, a ujedno i prostor za provođenje slobodnog vremena kako bi se djeci omogućilo da u izvanškolskim aktivnostima što više vremena provode igrajući nogomet, košarku ili rukomet. Vjerujem da će ovo biti mjesto veselja i stvaranja lijepih uspomena za najmlađe korisnike, uz napomenu da će županija i dalje u skladu s financijskim mogućnostima nastaviti voditi brigu o razvoju svih mjesta na području županije." 
U ime Općine Donji Lapac obratio se načelnik Ilija Obradović, koji je zahvalio Ličko-senjskoj županiji i županu što su prepoznali i riješili problem igrališta na veselje najmlađih stanovnika općine. 
Nazočnima se obratio i ravnatelj škole Marko Matić: „Na radost naše djece napokon su uređena igrališta s dva nova poligona - košarkaškim i nogometnim. Prvenstveno bih zahvalio županu Petryju na osiguranim sredstvima te poduzeću "Lika ceste" d.o.o. koje je radove odradilo kvalitetno i u roku. Izgradnjom ovih igrališta djeci smo stvorili siguran prostor za obavljanje školskih aktivnosti, kao i za igru i zabavu te se u ime svih učitelja kao i u ime svih 76 učenika koliko ih broji Osnovna škola Donji Lapac od srca zahvaljujem."

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Misa za kraj školske godine u Lapcu

Misa za kraj školske godine u Lapcu

2.7.2020. | 10:38
U petak 26.6.u župi Sv.Ivana Pavla II.u Donjem Lapcu održana je Sv.Misa za kraj školske i vjeronaučne godine.
Likaplus.hr : Božićni sajam u Donjem Lapcu

Božićni sajam u Donjem Lapcu

13.12.2019. | 7:36
Donji Lapac-U osnovnoj školi Donji Lapac u srijedu 11.prosinca provedena je humanitarna akcija u obliku božićnog sajma. Naime, sve ono što su djeca izrađivala i prodavala posjetiteljima otišlo je za pomoć u rehabilitaciji Nikole Cvjetičanina.
Likaplus.hr : Misa za kraj školske godine

Misa za kraj školske godine

14.6.2019. | 23:44
Donji Lapac-U petak 14.lipnja u župi Sv.Ivana Pavla II održana je Misa za kraj školske i vjeronaučne godine.U nadahnutoj homiliji župnik Dino Rupčić tumačio je prispodobu o talentima i uklopio je u život učenika
Likaplus.hr : Dan kruha u Donjem Lapcu

Dan kruha u Donjem Lapcu

12.10.2018. | 23:52
Donji Lapac-U Osnovnoj školi Donji Lapac obilježen je tjedan zahvale za plodove zemlje-nazivan Dan kruha. Ova manifestacija u Školi ima natjecateljski karakter, ali kruh i slastice, te peciva idu za potrebne i siromašne za koje brine Crveni križ. Župnik Dino Rupčić blagoslovio
Likaplus.hr : U Donjem Lapcu misom započela školska godina

U Donjem Lapcu misom započela školska godina

5.9.2018. | 22:14
"Učitelji i ravnatelj te i župnik samo su produžena Božja ruka i produžena ruka vaših roditelja da budete prvo dobri ljudi, a onda i učenici. Misa nije samo vaša obaveza nego i susret s Isusom u Euharistiji, sa Isusom koji je vaš najbolji prijatelj."-rekao je na misi župnik Di
Likaplus.hr : Dani kruha u Lapcu

Dani kruha u Lapcu

13.10.2016. | 8:46
Likaplus.hr : Maškare u Donjem Lapcu

Maškare u Donjem Lapcu

17.2.2015. | 18:14
Likaplus.hr : Maršal u Donjem Lapcu

Maršal u Donjem Lapcu

27.5.2014. | 17:36
Likaplus.hr : Mladi Lapčani obilježili sadnjom cvijeća

Dan planeta Zemlje

Mladi Lapčani obilježili sadnjom cvijeća

25.4.2014. | 9:22
Likaplus.hr : Izdajnička politika hrvatskih elita

Zdravko Tomac

Izdajnička politika hrvatskih elita

5.9.2012. | 7:45
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.11.2022.

08:30 do 15:00 sati

01.12.2022.

08:30 do 15:00 sati

02.12.2022.

08:30 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Klanca(Rukavine i Balenija).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

01.12.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Bilaj i to : kbr. 20,35,40,42,78,111,8792,88,86,79,36,34,100,98,97,96,95 i 89.

 

Povremeni prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

01.12.2022.

08:30 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Klanca(Rukavine i Balenija).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.11.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :