Subota , 22.7.2017. | 04:40

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 23.5.2017. u 8:46
Prikaza: 1432
Autor: Večernji list

Zbog psa ubio čovjeka?

Brinje : Zbog psa ubio čovjeka?pixell/Kristina Štedul
"Što je nagnalo Milu Karakaša (51) da u kafiću u centru Brinja u nedjelju oko 14 sati ubije Karlovčanina Lovrana Prpića (37), ustvrdit će istraga. Razlozi koji se prepričavaju nejasno povezuju Brinjanina i Karlovčanina. Ono čemu su mještani ličkog mjesta tog popodneva svjedočili nije razlog za ubojstvo. 

 Posvađali se zbog psa? Ubojstvo ispred kafića, počinitelj je odmah uhićen – Ubijeni je s prijateljem došao jer su od nekoga planirali kupiti automobil Prpićevoj supruzi u Brinju. Obojica su već bili pijani kada su došli, jasno se vidjelo. Prpić je imao psa sa sobom i stavili su ga na šank. To je zasmetalo Karakašu koji je također bio pijan i tražio ih je da "džukelu maknu sa šanka”. Oni su se ismijavali, neugodno ga provocirali i onda je započela svađa, pa tučnjava, nakon čega je Karakaš izvukao pištolj i ispalio tri hica u Lovrana koji se odmah srušio i umro. Pucao je i u tog drugog muškarca koji je bježao. Mislim da ga je ranio – pričaju nam očevici.

 Mile Karakaš, koji je imao tvrtku i bavio se izvlačenjem drva iz šume i prodajom drva, a imao je ambicija raditi i za zimsku službu na autocesti, ali mu se posao izjalovio, otprije je poznat policiji po remećenju javnog reda i mira, po svađama, tučnjavi, pijančevanju. Odmah je uhićen zbog ubojstva. Imao je 1,39 promila alkohola u krvi te da je pištolj posjedovao ilegalno. Priveden je i ispitan kod suca istrage. No, lička je policija u policijskoj postaji, navodno do ponoći zadržala i pokojnikovog prijatelja na ispitivanju, istražujući zbog čega je izazvan sukob. Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL – Pas je, izgleda, samo prelio čašu, očito je tu bilo i nekih njihovih priča otprije. Ne znamo mi Karlovčane dobro, ali navodno je jedan od njih imao kuću na ličkom području, spominju se i neke zajedničke prijateljice Karlovčana i Karakaša, neki poslovni odnosi. Tko zna što je iza svega bilo, ali toga su se popodneva najviše svađali zbog toga psa na šanku. U svakom slučaju, ništa od toga nije razlog da ubiješ čovjeka – kažu nam sugovornici. Iza pokojnog Prpića ostali su supruga i dvoje malodobne djece".-piše Večernji list

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Nezakonito odstrijelio košutu

Rapain Dol-općina Brinje

Nezakonito odstrijelio košutu

14.3.2016. | 10:40
Likaplus.hr : Izmjestili gnjezdo roda

Radnici Elektrolike Gospić

Izmjestili gnjezdo roda

12.3.2015. | 13:44
Likaplus.hr : U Brinju dočekom u podne-turistička godina

Nova godina -turizam

U Brinju dočekom u podne-turistička godina

30.12.2014. | 20:10
Likaplus.hr :  I Brinje Novu čeka u podne!

Prvi lički „uranjeni doček“

I Brinje Novu čeka u podne!

18.12.2014. | 14:33
Likaplus.hr : 600 planinara na Zarinu

600 planinara na Zarinu

8.4.2013. | 6:51
Likaplus.hr : Centar planinarskog svita

Centar planinarskog svita

6.4.2013. | 16:28
Likaplus.hr : Ministar branitelja i suze Darka Murata

Žuta Lokva

Ministar branitelja i suze Darka Murata

27.8.2012. | 0:30
Likaplus.hr : Brinjski provalnik i kradljivac

Crna kronika

Brinjski provalnik i kradljivac

4.6.2012. | 12:18
Likaplus.hr : Posjedovali eksplozivne naprave

Brinje-Crna kronika

Posjedovali eksplozivne naprave

1.6.2012. | 7:51
Likaplus.hr : Krađa jelovih stabala u Brinju

Crna kronika

Krađa jelovih stabala u Brinju

28.5.2012. | 22:14
Likaplus.hr : Brinje pod maskama

maskirni bal

Brinje pod maskama

27.1.2012. | 21:36
Osim velikih maškara, svake nedjelje će se u Vatrogasnom domu održavati i dječje redute te će brinjski mališani imati prilike pokazati svoje najljepše maske. Za sve maske organizatori su pripremili bogate nagrade. Balovi pod maskama će se održavati uz financijsku i organizacijsku
30 dana-Molitva za hrvatski narod i Hrvatsku- od 6. srpnja do 4.kolovoza 2017.
Likaplus.hr :
Oče, po zagovoru sv. Josipa,kojega si hrvatskomu narodu dao kao zaštitnika prije 330 godina, prikazujemo Ti ovu misnu žrtvu (ili ovu molitvu) za naš hrvatski narod u domovini i u svijetu i za našu domovinu Hrvatsku.
Oče, po zagovoru sv. Josipa, molimo Te obnovi našu zemlju i naš narod. Ujedini nas da budemo narod jedne misli, jednoga srca, u zajedništvu s Tobom. Neka se očituje da smo mi Tvoj narod, a Ti naš Bog i da nijedno oružje skovano protiv Tvoga naroda neće uspjeti, jer Ti si s nama i Ti nas vodiš.
Oče, po zagovoru sv. Josipa,molimo Te za vođe po Tvom srcu u našem narodu, da ga vode i zastupaju u sili i snazi Tvoga Duha, na dobro našega naroda i naše domovine Hrvatske, da se naš narod i naša domovina Hrvatska preobraze i procvjetaju na slavu Tvoga Imena.
Oče, po zagovoru sv. Josipa,molimo Te i za sve Hrvate koji ne žive na svojoj djedovini i koji su rasuti po svijetu, kojima je Hrvatska duboko u srcu. Blagoslovi njihove živote i obitelji, a one koji se trebaju vratiti, po zagovoru sv. Josipa, potakni da se vrate.
Oče, molimo Te i za sve one koji su otišli ispred nas– za sve pokojne branitelje i duše u čistilištu hrvatskoga roda, da uđu u zajedništvo s Tobom.
Oče, po zagovoru sv. Josipa,molimo Te i za sve one kojima je Hrvatska druga domovina, da žive u miru i blagoslovu s hrvatskim narodom.
 Marijo, Majko naša i Kraljice Hrvata, zajedno sa sv. Josipom, Tvojim zaručnikom, moli za ove nakane i trajno budi naša zagovornica pred Prijestoljem Nebeskim. Tako neka bude. Amen.
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :